Krebsehalesalat
Et godt stykke surdejsbrød med hjemmelavet krebsehalesalat og urter, er en perfekt frokost på en sommerdag.
Krebsehalesalaten kan også bruges som del af en forret eller til en appetizer.
Ingredienser
170 g. Krebsehaler (drænet vægt)
1 Skalotteløg, finthakket
6-8 Grønne asparges, afhængigt af størrelse
Skal fra en halv citron (og lidt saft til at smage til)
4 spsk. Creme fraiche, 18%
6 spsk. Mayo (helst hjemmelavet)
En håndfuld dild
Salt og friskkværnet peber
Hjemmelavet mayo:
1 Æggeblomme
1 tsk. Dijonsennep
1 spsk. Hvidvinseddike
Smagsneutral olie
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Mayo:
Æggeblomme, dijonsennep, hvidvinseddike, salt og peber piskes sammen til en cremet konsistens.
Hæld konstant en tynd stråle olie i, mens der fortsat piskes til du har en tyk og sprøjtefast mayo. Smag til.
Krebsehalesalat:
Skær bunden af de grønne asparges, og kom dem i en gryde med kogende vand i ca. 30 sek. (afhængig af tykkelse).
Kom dem herefter i isvand, så tilberedningen stoppes. Derefter skæres de i små, mundrette stykker.
Skalotteløg og dild hakkes fint.
Krebsehaler drænes. Sørg for, at de er så tørre som muligt, så krebsehalesalaten ikke bliver for våd.
Krebsehalerne vendes sammen med creme fraiche, mayo, skalotteløg, citronskal, dild og asparges. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Opskriften rækker til to store madder, som den på billedet.
Ingen kommentarer endnu