Puffet rispapir med rejer, asparges og citronmayo
En nem og lækker forret på puffet rispapir med håndpillede rejer, grønne asparges, radiser, citronmayo, dild og tallerkensmækkere.
Kan også laves i en mindre udgave og bruges som velkomst snack/hapser.
Ingredienser
4 stk.
2 stk. Rispapir
3/4 l. Smagsneutral olie til fritering
100 g. Håndpillede rejer
4 Grønne asparges
3 Radiser
Dild
Tallerkensmækkere
Salt og friskkværnet peber
Citronmayo:
1 Æggeblomme
1/2 tsk. Dijonsennep
1,5 dl. Smagsneutral olie
Saft og skal fra 1/4 citron
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Citronmayo:
Æggeblomme, dijonsennep, citronsaft og skal, salt og peber piskes sammen. Hæld konstant en tynd stråle olie i, mens der fortsat piskes til du har en tyk og sprøjtefast mayo. Fyld på sprøjtpose og læg på køl til den skal bruges.
Puffet rispapir:
Varm olie op til ca. 180 grader. Kom rispapiret i. Det puffer op med det samme og tages hefter op, og lægges på et stykke køkkenrulle. Drys med salt.
Skær bunden af de grønne asparges. Sæt vand til at koge i en gryde, og kom asparges i.
Tag dem op efter 30-60 sek, afhængigt af tykkelsen, og kom dem direkte i isvand, så du stopper tilberedningen.
Skær dem herefter i mundrette stykker.
Riv radiserne på mandolinjern (eller skær dem i tynde skiver) og læg dem i vand og sæt på køl, så de er sprøde når du skal bruge dem.
Lad rejerne dryppe af på et stykke papir. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Anret, som vist på billedet med rejer, stykker af asparges, radiser, små dutter af citronmayo, dild og tallerkensmækkere. Server med det samme, så rispapiret ikke når at blive blødt af fyldet.
Ingen kommentarer endnu