Bagte gulerødder med za'atar og fetacreme

Rejemad med vagtelæg, dildmayo og tomater

Ingredienser
4 stk.

4 Skiver rugbrød
280 g. Håndpillede rejer
4 Vagtelæg
Dild
Hvidløgsblomster

Syltede grønne tomater:
1 dl. Sukker
1 dl. Eddike
1 dl. Vand
4 Grønne cherrytomater

Bagte røde tomater:
4 Røde cherrytomater
1 Kvist timian
1/2 spsk. Olivenolie
1/2 tsk. Sukker
Salt og peber

Dildmayo:
2 dl. Smagsneutral olie
1 Stort bundt dild
1 Æggeblomme
1/2 tsk. Dijonsennep
1 spsk. Hvidvinseddike
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Syltede grønne tomater:
Kog eddike, sukker og vand op til sukkeret er smeltet og lad det køle af. Skær de grønne tomater i både og hæld den kolde syltelage på. Sæt på køl natten over.

Bagte røde tomater:
Skær tomaterne i både og læg på en bageplade med bagepapir. Dryp olivenolie på, drys med sukker, salt og peber og timian. Bag ved 140 grader i ca. 30 minutter. Lad dem køle af.

Dildmayo:
Blend olie med dild på høj hastighedi 5-10 minutter.
Sigt den grønne olie gennem en suppesi eller et klæde og lad den køle af.
Pisk æggeblomme, dijonsennep, hvidvinseddike og salt sammen. Hæld en tynd stråle af din grønne olie i lidt ad gangen, imens du fortsat pisker. Pisk til du har en fast mayo. Smag til med salt og peber.
Kom den på sprøjtepose og læg på køl til du skal brug den.

Smilende vagtelæg:
Kog vagtelægene i 3 minutter og læg dem straks i isvand, så tilberedningen stoppes. Pil dem herefter og del på midten.

Kom rejer på dine rugbrødder. Top med dutter af dildmayo, syltede og bagte tomater, vagtelæg, dild og hvidløgsblomster.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagte gulerødder med za'atar og fetacreme