Stracciatella med bagte tomater, pinjekerner og urter
Hjemmelavet stracciatella med bagte tomater, pinjekerner, frisk oregano og basilikum.
Ingredienser
Stracciatella:
2 Mozzarella (250 g.)
1,5 dl. Fløde
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Bagte tomater:
200 g. Cherrytomater
2 spsk. Olivenolie
2 tsk. Sukker
5 Kviste timian
Salt og friskkværnet peber
Derudover:
15 g. Pinjekerner
Olivenolie
Basilikum
Oregano
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Stracciatella:
Riv mozzarella fra hinanden i tynde strimler. Hæld fløde på og rør det godt sammen.
Sæt det på køl i nogle timer (mindst 2 timer) og rør i det undervejs, så det bliver en ensartet masse.
Ved servering dryppes osten med olivenolie, og salt og peber kværnes ud over.
Bagte tomater:
Del cherrytomaterne på midten. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, drys med salt, peber og sukker og fordel timiankviste. Bag dem i ovnen ved 130 grader i ca. 1 time og 15 minutter. Lad dem køle af.
Rist pinjekerner ved middel varme på en pande til de er gyldne. Lad dem køle af.
Kom stracciatellaen i en skål og fordel de bagte tomater langs kanten. Drys med ristede pinjekerner, frisk oregano og basilikum.
Ingen kommentarer endnu