Grillede jomfruhummere med urtesmør og aioli

Mini pavlova med konditorcreme, ribs og jordbær

Mini pavlova med konditorcreme, ribs, jordbær, hybenrose og citronverbena.

Ingredienser
ca. 8 stk.

Marengsbunde:
2 Æggehvider
200 g. Sukker
1/2 tsk. Eddike
1/2 tsk. Maizena
En knivspids salt

Konditorcreme:
2 Æggeblommer
1 Vaniljestang
30 g. Sukker
20 g. Maizena
2 dl. Sødmælk

1,5 dl. Fløde

Derudover:
Ribs
Jordbær
Hybenrose
Citronverbena

Fremgangsmåde
Marengsbunde:
Pisk æggehvider og salt lyst og luftigt.
Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk til en sej marengs. Pisk eddike ind i massen.
Sigt marizena i og vend det forsigtigt ind i din marengs.
Kom marengsmassen på sprøjtepose med en tylle og sprøjt små reder ud på et stykke bagepapir.
Tegn evt. små cirkel på bagepapiret (jeg bruger et glas).
Bag ved 100 grader i ca. 1 time og 15 minutter. Sluk ovnen, og lad dem stå heri og køle helt af.

Konditorcreme:
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas det ud i lidt af sukkeret.
Kom den tomme vaniljestang og sødmælk i en kasserolle, og varm det op.
I en anden skål piskes æggeblommer, vanilje, sukker og maizena sammen. 
Når det er pisket sammen hældes æggemassen i den varme sødmælk, imens der piskes konstant til cremen tykner (husk at fjerne vaniljestangen inden).
Lad cremen boble et øjeblik, så den er kogt ordentlig igennem.
Kom det i en skål og dæk det til med film (helt ned til cremen) og sæt på køl til cremen er fast.
Fløde piskes til en let skum og vendes sammen med vaniljecremen til en ensartet masse. Fyld på sprøjtepose.

Skyl bærene og skær jordbær i kvarte.
De afkølede marengsreder fyldes med konditorcreme, ribs og jordbær. Pynt med citronverbena og blade af hybenrose.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillede jomfruhummere med urtesmør og aioli