Salat med nektarin, ærter og feta

Grillede jomfruhummere med urtesmør og aioli

En af mine absolutte livretter: grillede jomfruhummere med urtesmør – serveret med aioli og surdejsbrød.

Ingredienser
2 pers. som forret

6 Jomfruhummere

Urtesmør:
50 g. Blødt smør
En håndfuld urter (jeg bruger persille og dild)

Aioli:
En æggeblomme
1 tsk. Dijonsennep
1 spsk. Hvidhvinseddike
1 Fed hvidløg (afhængigt af str. og hvor kraftig smag du ønsker)
Rapsolie (ca. 1,5 dl.)
Salt og friskkværnetpeber

Derudover:
Surdejsbrød til servering
Citron i både

Fremgangsmåde
Flæk dine jomfruhummere på midten og fjern tarmen. Tænd din grill på høj varme og kom dine halve jomfruhummere på med skallen ned ad. Hold godt øje med dem – de skal ikke have særlig lang tid. Når kødet begynder at blive hvidt skal de af, og med det samme kommes urtesmør på. Dryp med citronsaft.
Server med aioli og surdejsbrød.

Urtesmør:
Hak dine urter fint og bland det godt sammen med det bløde smør.

Aioli:
Pisk æggeblomme, hvidvinseddike, dijonsennp, salt og peber sammen til en cremet konsistens. Hæld en tynd stråle olie i imens du forsat pisker. Pisk til det tykner og har den konsistens du ønsker. Riv eller pres et fed hvidløg og pisk det i din mayo.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med nektarin, ærter og feta