Salat med nektarin, hindbær og ærter

Tærteskal med rejer, ærter og citronmayo

En fin lille sommertærte med rejer, friskbælgede ærter, radiser, citronmayo og urter.

Ingredienser
4 pers.

225 g. Rejer
50 g. Friskbælgede ærter
4 Radiser
Saft og skal fra en halv citron
Dild
Tallerkensmækker
Skovsyreblomster

Citronmayo:
1 Æggeblomme
1/2 tsk. Dijonsennep
1,5 dl. Smagsneutral olie
Saft og skal fra 1/2 citron (afhængigt af str.)
Salt og friskkværnet peber

Tærtedej:
100 g. Hvedemel
75 g. Koldt smør
1/2 tsk. Salt
1 1/2 spsk. Vand

Derudover:
Små tærteforme
Sprøjtepose

Fremgangsmåde
Citronmayo:
Æggeblomme, dijonsennep, citronsaft og skal, salt og peber piskes sammen. Hæld konstant en tynd stråle olie i, mens der fortsat piskes til du har en tyk og sprøjtefast mayo. Fyld på sprøjtpose og læg på køl til den skal bruges.

Tærtedej:
Kom hvedemel og koldt smør i en blender/minihakker og kør det sammen. Tilføj salt og kom herefter vand i, hvor den køres til en glat masse. Fold den hurtigt sammen, pak den ind i film og læg på køl i mindst en time.
Herefter rulles den ud på pastamaskine eller tyndt mellem 2 stykker bagepapir.
Dejen lægges over de små tærteforme, skæres til og trykkes godt op af formen. Prik små huller i bunden af tærterne med en gaffel. Klip bagepapir til, så det passer til de små tærteforme og fyld tørrede bønner, linser eller lignende i. Bag ved 180 grader i ca. 10 min. Fjern så bagepapir og bønner/linser og bag yderligere 5-10 min. eller til de er gyldne. Lad dem køle af og befri dem for tærteformene.

I bunden af de afkølede tærteskaller sprøjtes citronmayo ud, så det dækker bunden. Riv radiser på mandolinjern og fordel dem ligeledes så de dækker bunden.
Rejerne drænes for vand og vendes i citronsaft, skal, salt og peber, og lægges i lag med de friskbælgede ærter og dutter af citronmayo, så det er lidt af alle elementer gennem hele tærten. Når sidste lag af rejer, ærter og citronmayo er kommet på, pyntes der af med tre radiser, dild, tallerkensmækker og skovsyreblomster.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med nektarin, hindbær og ærter