Hjertesalat med ærter og syrnet fløde

Krebsehalesalat

Et godt stykke surdejsbrød med hjemmelavet krebsehalesalat og urter, er en perfekt frokost på en sommerdag.
Krebsehalesalaten kan også bruges som del af en forret eller til en appetizer.

Ingredienser

170 g. Krebsehaler (drænet vægt)
1 Skalotteløg, finthakket
6-8 Grønne asparges, afhængigt af størrelse
Skal fra en halv citron (og lidt saft til at smage til)
4 spsk. Creme fraiche, 18%
6 spsk. Mayo (helst hjemmelavet)
En håndfuld dild
Salt og friskkværnet peber

Hjemmelavet mayo:
1 Æggeblomme
1 tsk. Dijonsennep
1 spsk. Hvidvinseddike
Smagsneutral olie
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Mayo:
Æggeblomme, dijonsennep, hvidvinseddike, salt og peber piskes sammen til en cremet konsistens.
Hæld konstant en tynd stråle olie i, mens der fortsat piskes til du har en tyk og sprøjtefast mayo. Smag til.

Krebsehalesalat:
Skær bunden af de grønne asparges, og kom dem i en gryde med kogende vand i ca. 30 sek. (afhængig af tykkelse).
Kom dem herefter i isvand, så tilberedningen stoppes. Derefter skæres de i små, mundrette stykker.
Skalotteløg og dild hakkes fint.
Krebsehaler drænes. Sørg for, at de er så tørre som muligt, så krebsehalesalaten ikke bliver for våd.

Krebsehalerne vendes sammen med creme fraiche, mayo, skalotteløg, citronskal, dild og asparges. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Opskriften rækker til to store madder, som den på billedet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjertesalat med ærter og syrnet fløde