Carpaccio med karsemayo, ramsløg og pinjekerner

Tærte med lime, hindbær og marengs

Denne lille, fine tærte er blevet en af mine nye favoritter!
Den består af en mørdejsskal, hindbærcoulis, limecurd og italiensk marengs toppet med kandiserede roser og mere limecurd.

Ingredienser
6 stk.

Mørdej:
280 g. Hvedemel
100 g. Flormelis
130 g. Smør
1 Stort Æg

*Obs opskriften på mørdej

Hindbærcoulis:
250 g. Hindbær
55 g. Sukker
1 Blad husblas
Saft fra 1 Lime

Limecurd:
2 Æg
120 g. Sukker
60 g. Koldt smør
1 dl. Limesaft
Skal fra 1 lime
1 knsp. Grøn patsafarve

Italiensk marengs:
100 g. Æggehvider
200 g. Sukker
150 g. Vand

Derudover:
Kandiserede roser
Små tærteforme

Fremgangsmåde
Mørdej:
Kom smør, hvedemel og flormelis i din røremaskine og kør det sammen til det ligner krummer. Kom herefter ægget i til det lige akkurat samler sig. Det er vigtigt, at dejen ikke æltes.
Læg dejen på køl 30 minutter- 1 time (eller længere) inden den rulles ud.
Rul den herefter ud mellem to stykker bagepapir og stik en cirkel ud med en stor udstikker (som er større en tærteformen). Det er vigtigt at du ikke rører for meget ved dejen.
Kom dejen op i formen og tryk den ind langs kanterne. Prik huller i bunden med en gaffel. Klip et stykke bagepapir til så det passer i formen, og kom det ovenpå mørdejen. Fyld den med linser, kikærter eller lign. og bag ved 170 grader i ca. 12 minutter. Herefter fjernes bagepapir og linser og tærten bages i yderligere ca. 12 minutter eller til den er gylden. Lad den køle af og befri den fra formen.

Hindbærcoulis:
Udblød husblas i koldt vand.
Imens koges hindbær, sukker og limesaft op. Pres gennem en si, så de fleste af kernerne bliver sigtet fra. Rør husblas ud i den varme hindbærsauce. Sæt på køl. Når den har sat sig røres den sammen til en ensartet masse.

Limecurd:
Pisk æg, sukker, limesaft og skal sammen i en gryde ved middelhøj varme. Skru ikke for højt op for varmen, da æggene vil blive grynede. Pisk i ca. 5 minutter og tilsæt smør. Pisk til det begynder at tykne og får en lækker, cremet konsistens. Det tager noget tid, så vær toldmodig. Hæld den gennem en sigte og tilføj pastafarve, og rør det godt ud.
Kom på køl. Når limecurden har sat sig fyldes den på sprøjtepose.

Italiensk marengs:
Kog vand og sukker op til 115 grader. Imens piskes æggehvider stive og tilsættes en tynd stråle af den varme sukkerlage imens der fortsat piskes. Pisk fortsat til røreskålen er afkølet.
Fyld på sprøjtepose med skrå tylle, eller klip et skråt hul i posen, når den skal bruges.

Saml nu tærten ved at komme et tyndt lag hindbærcoulis i bunden og fyld limecurd ovenpå. Glat det ud med en palette.
Sprøjt små “slanger” af marengs på til du har dækket hele tærten. Lav små dutter af limecurd rundt omkring og fordel de kandiserede roser imellem.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Carpaccio med karsemayo, ramsløg og pinjekerner