Espresso Martini med saltkaramel

Carpaccio med karsemayo, ramsløg og pinjekerner

Carpaccio af okseinderlår med karsemayo, syltede perleløg, ristede pinjekerner, ramsløg og karse.

Ingredienser
2 pers.

125 g. Okseinderlår
15 g. Pinjekerner
5 Perleløg
Spæde ramsløg
Karse
Flagesalt
Friskkværnet peber

Karsemayo:
1 Æggeblomme
1 tsk. Dijonsennep
1 spsk. Æbleeddike
Rapsolie
Salt og friskkværnet peber
1 1/2 Bakke karse

Syltelage:
1 dl. Sukker
1 dl. Eddike
1 dl. Vand

Fremgangsmåde
Start med at lægge dit stykke af okseinderlår på et stykke film. Rul det op til en “tyk pølse” og læg på frost, gerne natten over. Du behøver i princippet ikke at fryse det, men det gør det meget lettere at skære i en tynde skiver til carpaccio, når du har noget fast at skære af.

Imens koges ingredienser til syltelage op. Lad den køle lidt ned og del imens perleløg på midten og herefter ud i skaller. Husk at fjerne hinden. Hæld den lune syltelage over og lad dem stå på køl, helst natten over.

Karsemayo:
Æggeblomme, dijonsennep, æbleeddike, salt og peber piskes sammen. Hæld konstant en tynd stråle olie i, mens der fortsat piskes til du har en tyk og sprøjtefast mayo. Karse hakkes fint og vendes i.
Fyld på sprøjtpose og læg på køl til den skal bruges.

Rist pinjekerner gyldne ved mellem varme på en tør pande. Lad dem herefter køle af.
Skær okseinderlår i tynde skiver og anret på midten af en tallerken. Drys med flagesalt og friskkværnet peber.
Sprøjt karsemayo ud over og fordel syltede løgskaller og pinjekerner. Top med ramsløg og karse.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Espresso Martini med saltkaramel