Croquettes med svampe og serranoskinke

Citronfromage med italiensk marengs

Dejlig, syrlig citronfromage med en sød italiensk marengs og hornvioler.

Ingredienser
6 stk.

Citronfromage:
2 Pasteuriserede helæg
70 g. Sukker
0,75 dl. Citronsaft
Skal fra 1/2 citron
2,5 Blade husblas
1,75 dl. Fløde
1 knsp. Gul pastafarve (kan undlades)

Italiensk marengs:
50 g. Æggehvider
100 g. Sukker
75 g. Vand

Derudover:
Hornvioler i gul og lilla
Gasbrænder

Fremgangsmåde
Citronfromage:
Udblød husblas i koldt vand. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Imens lunes citronsaft og skal, hvori den udblødte husblas smeltes. Hæld en tynde stråle ned i æggesnapsen imens der fortsat piskes.
Samtidig piskes fløden til en let skum, som vendes forsigtigt sammen med æg/citronmassen. Kom lidt gul pastafarve i og vend det ligeledes forsigtigt i.
Fyld på små dessertglas og sæt på køl.

Italiensk marengs:
Kog vand og sukker op til 115 grader. Imens piskes æggehvider stive og tilsættes en tynd stråle af den varme sukkerlage imens der fortsat piskes. Pisk fortsat til røreskålen er afkølet.
Fyld på sprøjtepose med stjernetylle.

Sprøjt en lille top af marengs ovenpå citronfromagen og brænd den hurtigt med en gasbrænder. Pas på at du ikke rammer fromagen, da den vil smelte. Pynt marengsen med blade af hornvioler.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Croquettes med svampe og serranoskinke