Salat med and, brombær og pære

Dessert med hindbærmousse, lakridsganache og hvid chokolade

Mit bud på en nytårsdessert består af hindbærmousse, lakridsganache, krystalliseret hvid chokolade og friske hindbær – pyntet med guldflager og blomster.

Ingredienser
4 stk.

Hindbærmousse:
75 g. (Frosne) Hindbær
1 spsk. Citronsaft
1/2 Blad husblas
30 g. Sukker
1 Tom vaniljestang
1/2 dl. Fløde

Lakridsganache:
75 g. Hvid chokolade
0,75 dl. Fløde
Lakridspulver efter smag (ca. 1 tsk.)

Krystalliseret hvid chokolade:
75 g. Hvid chokolade
75 g. Sukker
75 g. Vand

Pynt:
Friske hindbær
Guldflager
Hornvioler

Derudover:
Form
Sprøjtepose
Tylle

Fremgangsmåde

Hindbærmousse:
Udblød husblas i koldt vand.
 Kog hindbær, sukker, citronsaft og vaniljestang. Kom det i en si og tryk saft gennem, så kerner bliver sorteret fra. Sæt saften tilbage på blusset og smelt husblas heri. Lad det køle ned. Imens piskes en let flødeskum, som vendes let med hindbærsaften når det er kølet ned.
 Fyld i formen og sæt på frost.

Lakridsganache:
Hak chokolade og kom det i en skål. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør i midten af skålen til det samler sig. Smag til med lakridspulver. Beklæd med film (helt ned til ganachen) og sæt på køl i mindst 5 timer, helst natten over.
Pisk ganachen, så den er sprøjtefast. Fyld på sprøjtepose med tylle.

Krystalliseret hvid chokolade:
Hak chokolade og smelt det over vandbad.
Kog sukker og vand op indtil det har en temperatur på 136 grader.
Hæld sukkermassen gradvist over chokoladen, mens du pisker.
Hæld de små chokoladekugler ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.

Anret en halvmåne af krystalliseret hvid chokolade. Læg en quenelle af hindbærmousse ca. i midten, lav 3-4 små dutter af lakridsganache, læg halve hindbær mellem og pynt med guldflager og blade af hornvioler.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med and, brombær og pære