Panna cotta med brombær

Vanilje panna cotta med krystalliseret hvid chokolade, brombærmousse, friske brombær og marengsbrud med pistacie og guldflager.
Ingredienser
2 pers.
Panna cotta:
2 dl. Fløde
20 g. Sukker
1/2 Vaniljestang
1 Blad husblas
Brombærmousse:
100 g Brombær
1 spsk. Citronsaft
15 g. Sukker
1/2 Blad husblas
1/4 dl. Fløde
1 spsk. Yoghurt
Marengsbrud med pistacie og guldflager:
1/2 Æggehvide
25 g. Sukker
1 spsk. Hakket pistacie
1 tsk. Guldflager
Krystalliseret hvid chokolade:
20 g. Hvid chokolade
20 g. Sukker
20 g. Vand
Derudover:
Friske brombær
Lilla hornvioler
Fremgangsmåde
Panna cotta:
Udblød husblas i koldt vand. Imens flækkes vaniljestangen, kornene skrabes ud og trykkes ud i en tsk. sukker.
Kom vanilje, sukker og fløde i en lille gryde. Kog det op ved lav varme. Vrid husblas fri for vand og smelt det i den varme fløde. Hæld det i de to skåle/dybe tallerkner det skal serveres i og sæt på køl ca. 3 timer.
Brombærmousse:
Udblød husblas i koldt vand.
Kom brombær, sukker og citronsaft i en lille gryde og kog det op.
Kom det i en si og tryk saft gennem, så kernerne bliver sorteret fra. Sæt saften tilbage på blusset og smelt husblas heri. Lad det køle ned. Imens piskes en let flødeskum, som vendes let med brombærsaft og yoghurt når det er kølet ned.
Fyld i en quenelle form og sæt på frost – gerne natten over.
Marengsbrud med pistacie og guldflager:
Pisk æggehvider skummende og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk fortsat til du har en fast, stiv marengs.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade og smør marengs ud i et tyndt lag med en palette. Drys med hakket pistacie og guldflager.
Bag i 1 time ved 100 grader. Når den er kølet af brækkes den ud i mindre stykker.
Krystalliseret hvid chokolade:
Hak chokolade og smelt det over vandbad.
Kog sukker og vand op indtil det har en temperatur på 136 grader.
Hæld sukkermassen gradvist over chokoladen, mens du pisker.
Hæld de små chokoladekugler ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Desserten anrettes med en spsk. krystalliseret hvid chokolade på din panna cotta. Herpå lægges en quenelle af brombærmousse, halve friske brombær, marengsbrud og blade fra hornvioler.
Ingen kommentarer endnu