Bagte gulerødder med za’atar og fetacreme
Bagte gulerødder med za’atar, ristede pinjekerner og persille på en bund af fetacreme.
Ingredienser
5-7 Gulerødder, afhængigt af størrelse
3 spsk. Olivenolie
4 spsk. Akaciehonning
4 spsk. Za’atar
Salt og peber
15 g. Pinjekerner
En håndfuld bredbladet persille
Fetacreme:
250 g. Puck feta
1 spsk. Neutral yoghurt
1 spsk. Citronsaft
1 tsk. Olivenolie
1 Lille fed hvidløg
Salt
Fremgangsmåde
Skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver på skrå. Kom dem på en bageplade med bagepapir. Hæld olivenolie og akaciehonning på. Drys med za’atar, salt og peber og vend det godt sammen med gulerødderne. Bag ved 180 grader i ca. 30 minutter, eller til de er møre. Lad dem køle af.
Rist pinjekerner ved middelhøj varme på en tør pande, til de er gyldne. Lad dem på køle af.
Hak persille groft.
Fetacreme:
Kom alle ingredienser i en blender og blend til du har en helt glat creme. Hvis den ikke vil køre ordentligt rundt, kan der tilføjes en ekstra spsk. yoghurt. Sæt på køl til den skal bruges, så cremen får lov til at “sætte” sig.
Smør fetacreme ud på en tallerken. Anret med de bagte gulerødder og top med ristede pinjekerner og hakket persille.
Ingen kommentarer endnu