Brownie med baileysmousse og bær
Den bedste brownie med cremet baileysmousse og friske bær.
Ingredienser
Brownie:
2 Æg
250 g. Sukker
110 g. Hvedemel
130 g. Smør
100 g. Mørk chokolade
2 spsk. Kakao
1/2 tsk. Bagepulver
1 knsp. Salt
Baileysmousse:
150 g. Lys chokolade
1 dl. Baileys
1 1/2 Blade husblas
3 Æggeblommer
2 1/2 dl. Fløde
Derudover:
Jordbær
Hindbær
Brombær
Fremgangsmåde
Brownie:
Smelt chokolade og smør i en kasserolle ved lav varme. Rør til en ensartet masse og lad det køle af.
I en skål piskes æg og sukker lyst og luftigt. Herefter piskes den afkølede chokolademasse i.
Bland de tørre ingredienser sammen, og sigt det i dejen og vend det sammen.
Kom i silikoneform eller smurt springform på 20 cm. og bag ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Lad bunden køle af, inden den vendes ud af formen.
Baileysmousse:
Udbød husblas.
Smelt chokolade over vandbad og lad det herefter køle af.
Imens koges baileys op i en kasserolle. Smelt husblas heri.
I en skål piskes æggeblommer lyse og luftige. Tilsæt den lune baileys imens der fortsat piskes. Vend nu den smeltede chokolade i lidt ad gangen.
Pisk fløden let og vend sammen med resten af massen. Kom i en bøtte og sæt på køl i nogle timer, eller til den har sat sig.
Smør den creme baileysmousse på den afkølede brownie. Top med en masse bær.
Ingen kommentarer endnu