Andetacos med mangosalsa

Orangeknas cheesecake

Sidste jul lavede jeg disse chokoladestænger med orangeknas, da jeg ikke er til klassisk konfekt. Jeg tænkte, at jeg ville dem igen i år, men det endte med at udvikle sig til en orangeknas cheesecake i stedet. Den består af en kikse/hasselnødbund, et lag af orangeknas, en appelsin flødeostmousse og en chokolade flødeostmousse toppet med chokoladekugler.

Ingredienser

Bund:
150 g. Digestive
100 g. Hasselnødder
120 g. Smør

Orangeknas:
300 g. Nougat
50 g. Hasselnødder
40 g. Cornflakes
3 spsk. Sukker
Skal fra 3 øko appelsiner

Appelsin flødeostmousse:
120 g. Flødeost
30 g. Flormelis
2,5 dl. Fløde
1 Vaniljestang
2 Blade husblas
Saft og skal fra 1 1/2 økologiske appelsiner

Chokolade flødeostmousse:
70 g. Flødeost
20 g. Flormelis
1,5 dl. Fløde
1 Blad husblas
60 g. Mørk chokolade (jeg har brugt 70%)
Saft fra ½ appelsin

Pynt:
Chokoladekugler
Spiselige orange blomsterblade

Derudover:
Springform (20 cm.)
Kageplast

Fremgangsmåde

Bund:
Blend kiksene i en minihakker, og hak hasselnødderne mellem-fint. Imens smeltes smørret ved lav varme.
Bland kiks og nødder. Rør det smeltede smør i til du har en ensartet masse. Sæt bagepapir fast i bunden af din springform og beklæd den med kageplast. Fordel herefter kiksemassen. Sæt formen i køleskabet, imens du laver flødeostcremen.

Orangeknas:
Sukker kommes på en pande og smeltes til det bliver til karamel. Tilsæt hasselnødder og vend dem i karamellen. Lad det køle af på et stykke bagepapir og blend det herefter i en minihakker.
Cornflakes blendes ligeledes i en minihakker.
Riv skal af dine appelsiner.
Smelt nougat og vend det med de øvrige ingredienser.

Appelsin flødeostmousse:
Udblød husblas i koldt vand. Pisk flødeost, flormelis, vanilje, appelsinskal og saft sammen i en skål. Gem noget af appelsinsaften, og varm det ved lav varme i en kasserolle.
Smelt husblas i den varme appelsinsaft, og rør det i blandingen. Pisk en let flødeskum, og vend det forsigtigt sammen med flødeostmassen. Sæt kagen på køl til det har sat sig.

Chokolade flødeostmousse:
Udblød husblas i koldt vand.
Smelt chokolade og lad det køle af til det er fingervarmt.
Imens piskes flødeost og flormelis sammen i en skål. Appelsinsaft lunes ved lav varme i en kasserolle. Smelt husblas i den lune appelsinsaft, og rør det i blandingen. 
Vend chokolade i flødeostcremen lidt ad gangen.
Pisk en let flødeskum, og vend det forsigtigt sammen med flødeostmassen. Sæt kagen på køl- gerne natten over.

Pynt:
Pynt hele øverste del kagen med chokoladekugler og læg et par orange blomsterblade på. Jeg har sat kuglerne enkeltvis på med en pincet, men hvis man ikke er ligeså tålmodig, kan man også bare hælde dem ud over kagen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Andetacos med mangosalsa