Brownie med appelsinkompot og baileysmousse
Den lækreste kage med browniebund med valøndder, appelsinkompot, baileysmousse og chokoladeperler.
Ingredienser
Brownie med valnødder:
1 Æg
125 g. Sukker
55 g. Hvedemel
65 g. Smør
50 g. Mørk chokolade
1 spsk. Kakao
60 g. Valnødder
1/2 tsk. Bagepulver
1 knsp. Salt
Appelsinkompot:
Skal fra 1 appelsin
6 appelsiner
Saft fra 1/2 citron
3 spsk. sukker
1/2 Blad husblas
Baileysmousse:
150 g. Lys chokolade
0,75 dl. Baileys
1 1/2 Blade husblas
3 Æggeblommer
2 1/2 dl. Fløde
Pynt:
Chokoladeperler
Spiselige blomster
Guldflager
Derudover:
Rund silikoneform 18 cm.
Rund silikoneform 20 cm.
Fremgangsmåde
Brownie:
Smelt chokolade og smør i en kasserolle ved lav varme. Rør til en ensartet masse og lad det køle af.
I en skål piskes æg og sukker lyst og luftigt. Herefter piskes den afkølede chokolademasse i.
Bland de tørre ingredienser sammen, sigt det i dejen og vend det i dejen.
Hak valnødder og vend dem ligeledes i.
Kom i silikoneform på 18 cm. og bag ved 180 grader i ca. 18 minutter.
Lad bunden køle af.
Appelsinkompot:
Udblød husblas.
Skær appelsiner ud i tern og kom i en kasserolle med citronsaft, appelsinskal og sukker. Når sukkeret er smeltet og lidt af væsken er fordampet tilsættes husblas og røres godt ud i kompotten.
Kom kompotten oven browniebunden og sæt på frost.
Baileysmousse:
Udbød husblas.
Smelt chokolade over vandbad og lad det herefter køle af.
Imens koges baileys op i en kasserolle. Smelt husblas heri.
I en skål piskes æggeblommer lyse og luftige. Tilsæt den lune baileys imens der fortsat piskes. Vend nu chokolade i lidt ad gangen.
Pisk fløden let og vend sammen med resten af massen.
Placer bowniebunden med appelsinkompot i en rund silikoneform på 20 cm. og kom baileysmousse ovenpå. Sæt på frost natten over.
Dagen efter trykkes kagen ud af formen og pyntes med chokoladeperler, guldflager og spiselige blomster.
Ingen kommentarer endnu