Påskekage med mazarin og citronmousse

Krustade med stenbidderrogn, creme fraiche og urter

Krustadehjul fyldt med pisket creme fraiche, skalotteløg, purløg, citronskal, stenbidderrogn og karse.
Min absolutte yndlingssnack!

Ingredienser
8 stk.

Krustadedej:
140 g. Hvedemel
2 dl. Sødmælk
1 Æg
25 g. Mørk øl
25 g. Smør, smeltet/afkølet
1 knsp. Salt

1 l. Rapsoile til fritering

Fyld:
25 g. Stenbidderrogn
1,5 dl. Creme fraiche 38%
1/2 Bananskalotteløg
2 spsk. Purløg, finthakket
Skal fra 1 lille citron
Salt og friskkværnet peber

Topping:
25 g. Stenbidderrogn
Karse

Derudover:
Rosettejern/krustadejern
Parisiennejern

Fremgangsmåde
Krustader:
Bland alle ingredienser sammen og sæt dejen på køl i en time. Imens varmes rapsolie op til 180 grader. Krustadejernet skal ligge i olien imens det varmer op, så jernet også bliver varmt.
Det varme jern dyppes i den kolde dej og kommes i olien, hvor den friteres til en sprød, gylden skal. Hvis ikke den falder af af sig selv kan du bruge en lille pincet som hjælp.
Lad krustaderne dryppe af på køkkenrulle.

*Obs opskriften på krustader rækker til langt mere end 8 stk, men kan ikke laves i mindre skala.

Fyld:
Kom creme fraiche i en skål og pisk med en elpisker til det tykner til en fast konsistens. Det er vigtigt, at du bruger 38% – ellers kan det ikke lade sig gøre.
Snit skalotteløg og purløg meget fint og vend i den piskede creme fraiche sammmen med citronskal, salt og peber. Smag til og vend til sidst meget forsigtigt stenbidderrogn i.
Kom på sprøjtepose, og fyld krustaderne op.

Vend fyldet ned mod tallerkenen, så du har den glatte overflade øverst. Fyld stenbidderrogn i et parisiennejern og tryk dem godt ned. Vend den flade side ned mod krustaden og vend forsigtigt stenbidderrognene ud. Du kan evt. bruge en kødnål til at skubbe dem ud gennem hullet på toppen af parisiennejernet. Top med lidt karse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskekage med mazarin og citronmousse