Hvide asparges med sauce mousseline og stenbidderrogn

Denne fantastiske forret med hvide asparges, urter, sauce mousseline og stenbidderrogn er en klar favorit! Forårets bedste råvarer i en smuk lille anretning, som smager fulstændig vidunderligt. Retten servers selvfølgelig med et koldt glas hvidvin.
Ingredienser
2 pers.
4 Hvide asparges
50 g. Stenbidderrogn
Dild
Karse
Hornvioler
100 g. Smør
1 Æggeblomme
Saft fra 1/4 citron
1/2 dl. Fløde
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Smør smeltes ved lav varme i en kasserolle. Det klares (vallen skilles fra), og bliver stående til det har stuetemperatur.
Fløde piskes til flødeskum, og skal ligeledes blive stående ved stuetemperatur.
I en anden gryde piskes æggeblomme, citronsaft, salt og peber ved lav varme (du kan evt. gøre det over vandbad) til det begynder at tykne, og det klarede smør tilsættes lidt ad gangen, imens der piskes kraftigt, så saucen tykner.
Til sidst vendes flødeskum i saucen.
De hvide asparges skrælles (hovedet må ikke skrælles) og bunden skæres af.
Kog dem i letsaltet vand i 3-6 minutter – afhængigt af størrelsen på dem.
Dryp dem af og læg to på hver tallerken. Pynt med dild, karse og blade fra hornvioler.
Læg saucen ved siden af de hvide asparges og top den med stenbidderrogn.
Ingen kommentarer endnu