Smørrebrød med roastbeef, estragonmayo og kapersbær

Påskekage med mazarin og citronmousse

Årets påskekage består af mazarin med blåbær, citronmousse, krystalliseret hvid chokolade, påskeg, hornvioler og citronmelisse.

Ingredienser
Mazarin med blåbær:
150 g. Smør
150 g. Sukker
150 g. Marcipan
3 Æg
45 g. Hvedemel
100 g. Blåbær

Citronmousse:
3 Pasteuriserede helæg
100 g. Sukker
1 dl. Citronsaft
Skal fra 1/2 citron
4 Blade husblas
2,5 dl. Fløde

Krystalliseret hvid chokolade:
75 g. Hvid chokolade
75 g. Sukker
75 g. Vand

Derudover:
Store marcipanæg
Små chokoladeæg
Hornvioler
Forglemmigej
Citronmelisse

Fremgangsmåde
Mazarin med blåbær:
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Riv marcipan fint på et rivejern, kom det i og pisk videre. Pisk herefter et æg i ad gangen.
Gem 1 spsk. mel. Sigt resten af melet i massen og vend det sammen. Vend til sidst blåbær i mel og derefter i dejen.
Kom i silikoneform på 18 cm.
Bag ved 180 grader i ca. 35 min. Lad den herefter køle af.
Når kagen er kølet helt af placeres den i midten af en silikoneform på 20 cm.

Citronmousse:
Udblød husblas i koldt vand.
Pisk æg og sukker luftigt. Imens lunes citronsaft ved lav varme. Smelt husblas heri og pisk den i æggesnapsen.
Pisk fløde til en let skum og vend det sammen med æggemassen.
Hæld moussen over bunden, der er placeret i midten af en silikoneform. Sæt på frost minimum natten over.

Krystalliseret hvid chokolade:
Hak chokolade og smelt det over vandbad.
Kog sukker og vand op indtil det har en temperatur på 136 grader.
Hæld sukkermassen gradvist over chokoladen, mens du pisker.
Hæld de små chokoladekugler ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.

Befri den frosne kage fra silikoneformen. Lad den tø op i køleskabet. Pynt langs kanten med krystalliseret hvid chokolade, store- og små påskeæg, spiselige blomster og citronmelisse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smørrebrød med roastbeef, estragonmayo og kapersbær