Grønkålssalat med kumquat, æble og hasselnødder

Asiatisk torsk med gulerodspuré, pak choi og brunet smør med soya

Asiatisk torsk med spicy gulerodspuré, pak choi med sesam, brunet smør med soya, chili og ingefær samt friterede risnudler med tørret limeskal.

Ingredienser
2 pers.

300 g. Torskeloins
4 Små pak choi
3 spsk. Sesamolie
1 spsk. Sesamfrø, ristede
1 spsk. Sorte sesamfrø

Spicy gulerodspuré:
250 g. Gulerod
20 g. Smør
1 tsk. Finthakket chili (afhængigt af styrke)
Salt og peber

Brunet smør med soya:
100 g. Smør
3 spsk. Soya
1 1/2 spsk. Finthakket chili
1 1/2 spsk. Finthakket Ingefær

Puffede risnudler med tørret limeskal:
En håndfuld glasnudler
Skal fra 1 lime
3 dl. Rapsolie

Fremgangsmåde
Start med at rive limeskal på et microplane. Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir og kom i ovnen i ca. 1 1/2 time ved 50 grader, eller til det er tørt.
Varm rapsolie op til 180 grader i en gryde og kom glasnudlerne i. Når de er puffet op lægges de på et stykke køkkenrulle og drysses med fint salt og tørret limeskal.

Spicy gulerodspuré:
Skræl gulerødder og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre, og kom dem i en blender (uden vandet!) med smør og chili, og blend til du har en glat puré. Smag til med salt, peber og evt. mere chili. Kom tilbage i en lille kasserolle og varm op ved servering.

Brunet smør med soya:
Kom smør i en kasserolle og smelt det ved lav-middel varme. Lad det stå og boble, og rør jævnligt i det til det bliver brunt og dufter af nødder. Sigt vallen fra og kom den brunede smør tilbage i en lille ren kasserolle. Tilsæt soya og varm det op ved servering.
Hak chili og ingefær helt fint og kom i den varme sauce.

Stykker af torsk drysses med salt og bages i ovnen ved 170 grader i ca. 8 minutter – afhængigt af tykkelsen. Stik forsigtigt en kødnål i torsken. Hvis der er modstand skal til tilberedes lidt mere, og hvis ikke, er den klar.
Sørg for at dryppe den af på køkkenrulle eller viskestykke inden den anrettes.
Imens torsken er i ovnen skæres bunden af små pak choi, og steges i sesamolie ved medium varme. De skal ikke have farve, men blot “falde sammen”. Drys med begge slags sesamfrø.

Anret ved at komme gulerodspuré i bunden af en dyb tallerken. Læg torsken ovenpå, pak choi rundt om og hæld den brunede smør med soya, chili og ingefær over. Top med friterede risnudler med limeskal.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønkålssalat med kumquat, æble og hasselnødder