Brunkager

Jomfruhummerhaler med blomkålspuré, romanesco og brunet smør med hasselnødder

Virkelig lækker og velsmagende forret med stegte jomfruhummerhaler, blomkålspuré, romanesco, dild og brunet smør med ristede hasselnødder.

Ingredienser
2 pers.

6 Jomfruhummerhaler
10 Buketter romanesco
100 g. Smør
15 g. Hasselnødder
Dild

Blomkålspuré:
180 g. Blomkål
2,5 dl. Fløde
1 dl. Vand
15 g. Smør
1 spsk. Citron
Salt

Derudover:
Olie og smør til stegning

Fremgangsmåde
Skær blomkål ud i små stykker og kom det i en lille gryde med fløde, vand og citronsaft. Lad det koge til blomkålen er helt mør.
Kom blomkålen i en blender med lidt af kogelagen (ca. 1/4 dl. – hæld evt. lidt i ad gangen, så den ikke bliver for tynd) og tilsæt smør.
Smag til med salt.
Kom det i en kasserolle og sæt det tilbage på blusset ved lav varme, så det holder sig lunt til du skal bruge det.

Rist hasselnødder ved middel varme på en pande, og rør i dem jævnligt til skallen begynder at løsne sig lidt.
Kom dem i et viskestykke og gnid dem mod hinanden til skallen falder af. Del dem herefter i halve. Kom dem i den brunede smør lige inden servering.

Kom smør i en lille kasserolle og lad det smelte ved lav/middel varme til det begynder at brune og boble. Pas på, at det ikke brænder. Når smørret bruner og dufter af nødder skrues det ned på laveste blus, så det blot holder sig lunt til det skal bruges.

Sæt en gryde med vand til at koge. Kom lidt salt i vandet. Når vandet koger kommes romanesco skuddene i og koges i ca. 3 minutter.

Imens findes en lille pande frem. Skru meget højt op for varmen og kom olie på. Stik en kødnål gennem hver jomfruhummerhale og læg dem på den varme pande, hvor de steges i 30-60 sek. på hver side, afhængigt af størrelsen.
Når de vendes skrues der ned for varmen og rigeligt smør kommes på panden, og hældes over jomfruhummerhalerne.
Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle inden servering.

Anret som på billedet med en stor skefuld blomkålspuré, hvor skeen trækkes gennem. De stegte jomfruhummerhaler lægges på puréen, romanesco fordeles på kanterne, små stykker dild lægges rundt på puréen og brunet smør med hasselnødder hældes over.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brunkager