Soya-honning marineret laks med sesamfrø og forårsløg
Jeg er vild med laks, og den her opskrift er en klar favorit hjemme hos. Denne asiatisk inspirerede laks, er en vi ofte vender tilbage til, da den er nem at lave og samtidig smager vanvittig godt.
Ingedienser
2 pers.
2 Stykker laks
4 Spsk. soya
3 Spsk. Honning
Saft fra 1/2 citron eller 1 lime
1 Stor spsk. sesamfrø
2 Forårsløg
Fremgangsmåde
Hæld soya, honning og citronsaft i en frysepose og læg laksestykkerne i. Lad dem ligge i marinaden og trække i mindst en halv time, gerne længere.
Læg laksebøfferne i et ildfast fad og giv dem ca. 10-12 min. ved 175 grader. Det varierer fra ovn til ovn, så hold øje med dem.
Imens ristes sesamfrø ved middelhøj varme, til de er gyldne. Forårsløg hakkes fint på skrå, og begge dele drysses ud over den færdigbagte laks.
Jeg servede laksen med en grøn salat bestående af feldsalat, avocado, edamamebønner og en hjemmelavet vinaigrette.
Ingen kommentarer endnu