Grønkålssalat med kumquat, æble og hasselnødder
Grønkålssalat vendt i vinaigrette med kumquat, æble, ristede hasselnødder og appelsintagetes.
Ingredienser
100 g. Grønkål
1/2 Æble
2 Kumquats
20 g. Hasselnødder
Appelsintagetes
Vinaigrette:
1 tsk. Honning
2 tsk. Dijonsennep
3 spsk. Æbleeddike
4 spsk. Olivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde
Kom hasselnødder på en bageplade med bagepapir og rist dem i ovnen ved 160 grader i ca. 15 minutter, eller til de er gyldne. Gnid dem herefter i et tørt viskestykker til skallerne falder af. Lad dem køle af og hak dem herefter groft.
Rør ingredienser til vinaigrette sammen. Hak grønkål, hæld marinade over og masser det ind i grønkålen nogle minutter.
Skær kumquat i tynde skiver og æble i tynde både. Kom begge dele i grønkålen og top med hasselnødder og appelsintagetes.
Ingen kommentarer endnu