Tacos med gris, salsa og jalapenos

Stegte kammuslinger mee blomkål og hasselnødder

Stegte kammuslinger med blomkålspuré, syltet blomkål og crudité med ristede hasselnødder og urteolie.

Ingredienser
2 pers.

6 Kammuslinger
2 Store buketter blomkål (til crudité)
6 Små buketter blomkål (til syltede)
10 g. Hasselnødder, ristede
20 g. Smør
Skal fra 1/3 citron
Brøndkarse
Kørvel

Blomkålspuré:
180 g. Blomkål
10 g. Smør
0,25 dl. Fløde
Salt

Urteolie:
1 dl. Rapsolie
Et bundt urter (jeg brugte dild og purløg)

Syltelage:
1 dl. Sukker
1 dl. Eddike
1 dl. Vand

Fremgangsmåde
Kog ingredienser til syltelage indtil sukkeret er opløst. Lad det køle af. Imens skæres små buketter af blomkål ud. Hæld syltelagen over og sæt på køl (gerne natten over).
Skær crudité af store blomkålsbuketter på mandolinjern og læg dem i isvand. Sæt på køl til de skal bruges.
Hak ristede hasselnødder og pluk urter.

Urteolie:
Blend olie og urter i 5-10 minutter på højeste niveau. Sigt olien gennem et fint klæde.

Blomkålspuré:
Skær blomkål ud i små stykker og kom det i en lille gryde. Hæld vand på så det dækker blomkålen, og kog det helt mørt. Kom blomkål UDEN vand i en blender, og tilsæt smør og fløde (start med lidt fløde – du kan altid hælde mere i) og smag til med salt. Kom tilbage i en ren kasserolle og lun den inden servering.

Fjern lukkemusklen på dine kammuslinger, hvis det ikke er gjort. Drys med lidt salt og sukker, og lad dem trække 15-20 minutter. Dup dem med et stykke papir så de er helt tørre inden du steger.
Kom kammuslingerne på en brandvarm pande med rapsolie og steg dem gyldne. Tilsæt smør på panden og hæld det over kammuslingerne, når du har vendt dem. De skal have ca. 30-60 sekunder på hver side, afhængigt af størrelsen.
Drys med salt.

Anret blomkålspuré i midten af tallerkenen. Læg kammuslingerne i en “trekant”. Syltet blomkål og crudité anrettes imellem. Drys med ristede hasselnødder og riv citronskal over. Top med urter og hæld urteolie omkring.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tacos med gris, salsa og jalapenos