Tacos med gris, salsa og jalapenos

Tacos med braiserede svinekæber, flæskesvær, guacamole, salsa og jalapenos.
Ingredienser
2 pers.
8 Tacos
400 g. Svinekæber
50 g. Flæskesvær
1/2 Spidskål
2 Forårsløg
2 Jalapenos
Guacamole:
2 Avocadoer
1/2 Rødløg
1 Fed hvidløg
4-6 cherrytomater, afhængigt af størrelse
1/2 Håndfuld bredbladet persille
Saft og skal fra 1/2 Lime
1/2 tsk. Stødt spidskommen
1 knsp. Cayennepeber
Salt og peber
Salsa:
Frisk tomatsalsa
Braiseringslage:
1 Løg
1 Gulerod
2 spsk. Tomatpuré
0,5 l. Øl
Vand
1 spsk. Spidskommen
1 spsk. Koriander
1 spsk. Paprika
1 spsk. Løgpulver
1 spsk. Chilipulver
1 tsk. Røget paprika
1 tsk. Cayennepeber
1/4 tsk. Kanel
Fremgangsmåde
Fjern hinder på svinekæberne og drys dem med salt på begge sider. Kom rapsolie i en gryde og brun kæberne af. Tag dem herefter op igen.
Hak løg og gulerod, og brun dem af i gryden. Skub grøntsagerne til side og rist tomatpuré af.
Kom alle krydderierne på og rist dem af i ca. 1 minut. Kom herefter svinekæberne tilbage i gryden med grøntsager, og hæld øl på. Hæld herefter vand på til det dækker. Kom låg på og lad det simre i ca. 2 timer, hvorefter låget tages af, så væsken reducerer. Smag til med salt og peber og riv kødet fra hinanden i strimler.
Hak spidskål fint, og skær forårsløg og jalapenos i tynde skiver. Flæskesvær hakkes i mindre stykker.
Guacamole:
Hak rødløg, cherrytomater og persille fint. Mos avocadoerne, pres hvidløg og kom krydderierne i. Vend godt sammen.
Salsa laves.
Dine tacos samles med guacamole i bunden, snittet spidskål, braiserede svinekæber og salsa. De toppes med forårsløg, flæskesvær og jalapenos.
Ingen kommentarer endnu