Honning-chili marineret laks med pak choi og sesam

Nøddebund med chokoladeganache, brombær og figner

Bund med hasselnødder, mælkechokoladeganache topppet med friske figner og brombær.

Ingredienser
Nøddebund:
150 g. Hasselnødder, uden skal
150 g. Sukker
100 g. Æggehvide (ca. 3 stk.)

10 g. smør til at smøre bageformen

Chokoladeganache:
200 g. Mælkechokolade
1 dl. Fløde

Derudover:
2 1/2 Figner
1 Bakke brombær
Stedmoder blomster
Guldstøv

Fremgangsmåde
Nøddebund:
Blend hasselnødderne til mel.
Pisk æggehvider skummende, og tilsæt sukker lidt ad gangen, imens der fortsat piskes. Pisk til du har en sej marengs. Vend forsigtigt hasselnøddemel i.
***Beklæd en springform (20 cm.) med bagepapir i bunden, og smør kanterne. Kom din nøddemarengs i og bag ved 175 grader i ca. 35 minutter. Lad bunden køle af.

Chokoladeganache:
Hak chokoladen fint. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld det over chokoladen, og lad det stå i et minut, inden du rører i midten med en dejskraber indtil det samme sig til en ensartet masse. Kom film på helt ned til ganachen, og sæt på køl en time eller to – til den har sat sig lidt, men er smørbar.

Smør chokoladeganache på nøddebunden. Top med brombær og både af figner. Drys med guldstøv på brombærene og top med blade af stedmoder blomster.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Honning-chili marineret laks med pak choi og sesam