Fladbrød med labneh og za'atar

Eclair med vaniljecreme, appelsin og chokoladeganache

Eclair med vaniljecreme tilsmagt med appelsin, kanel og grand manier. Kagen er toppet med chokoladeganache og appelsintagetes.

Ingredienser
ca. 10 stk.

Eclair:
1 dl. Vand
1 dl. Sødmælk
100 g. Smør
100 g. Mel
3 Æg
1 tsk. Sukker
1 knsp. Salt
*Obs opskriften på vandbakkelser og kiks giver ca. 25 stk, men jeg plejer at fryse de overskydende vandbakkelser ned, og så har man til næste omgang, da det er besværligt at lave opskriften i mindre skala.

Vaniljecreme:
2 Æggeblommer
1 Vaniljestang
35 g. Sukker
15 g. Maizena
2 dl. Sødmælk

1 spsk. Appelsinskal
1/5 tsk. Kanel
2 spsk. Grand Manier

Chokoladeganache:
100 g. Chokolade (55%)
1 dl. Fløde
15 g. Glukose

Derudover:
Appelsintagetes
Guldflager

Fremgangsmåde
Eclair:
Kog vand, sødmælk, smør, sukker og salt op i en gryde, og tag gryden af blusset. Sigt hvedemelet heri og rør rundt, til dejen er ensartet og slipper gryden.
 Sæt gryden tilbage på blusset, og rist dejen af.
Kom dejen i en anden skål og lad den køle af.
Pisk æggene let sammen, og kom dem i dejen lidt ad gangen, imens der piskes hurtigt. Rør dejen ensartet, og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt dem ud i “stænger”.
Bag i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter, eller til de er gyldne.
Lad dem køle af inden der kommes fyld i.

Vaniljecreme:
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas det ud i lidt af sukkeret.
Kom den tomme vaniljestang og sødmælk i en kasserolle, og varm det op.
I en anden skål piskes æggeblommer, vanilje, sukker og maizena sammen. Når det er pisket sammen hældes æggemassen i den varme sødmælk, imens der piskes konstant til cremen tykner (husk at fjerne vaniljestangen inden).
Lad cremen boble et øjeblik, så den er kogt ordentlig igennem.
Kom det i en skål, vend applesinskal og kanel i, og dæk det til med film (helt ned til cremen) og sæt på køl til cremen er fast. Når cremen er kold og har sat sig, røres grand mnanier i, og cremen kommes på en sprøjtepose.

Chokoladeganache:
Hak chokoladen fint. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen.
Lad det stå i et minut, inden du rører i midten men en dejskraber til den samler sig og bliver glat. Fyld på sprøjtepose og læg på køl til den har sat sig, men stadig er sprøjtefast. Hvis den er blevet for fast til at sprøjte, kan du blot lade den ligge på bordet og blive blødere.

Lav et lille hul i hver ende af bunden på dine eclairs. Fyld vaniljecreme i. Klip et skråt hul på din sprøjtepose med chokoladeganache, og sprøjt en “slange” fra den ene ende til den anden. Pynt med blade af appelsintagetes og guldflager.

2 kommentarer

  • Я хочу поделиться с вами полезной статьей, которую я недавно прочитал.
    В ней вы найдете много полезной информации о технике Gorenje и ее ремонте.
    Статья предоставлена сервисным центром gorenje ремонт плиты, который занимается ремонтом техники Gorenje на дому.
    Я познакомился с ней с большим интересом и удовольствием.

    Я рекомендую вам прочитать ее, если
    вы интересуетесь техникой Gorenje
    или планируете ее использовать.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Я очень доволен сервисом компании Master Koffee по ремонту кофемашин!
    Они оперативно и качественно отремонтировали мою
    кофемашину Gaggia, в результате чего она снова работает как
    новая. Рекомендую обратиться
    в этот сервисный центр, если у вас возникли
    проблемы с кофемашиной. Спасибо, Master Koffee!
    master koffee

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fladbrød med labneh og za'atar