Fladbrød med labneh og za’atar
De lækreste fladbrød serveret med labneh med za’atar, olivenolie og persille.
Ingredienser
4 pers.
Labneh:
500 g. Græsk yoghurt
1 tsk. Fint salt
Fladbrød:
350 g. Hvedemel
20 g. Gær
1,75 dl. Lunt vand
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
2 spsk. Olivenolie
Lidt Olivenolie til stegning
Derudover:
1 spsk. Za’atar
1 1/2 spsk. Olivenolie
En lille håndfuld bredbladet persille, hakket
Fremgangsmåde
Labneh:
Rør yoghurt og salt sammen. Læg et klæde/viskestykke i en si med en skål under, og kom yoghurten i klædet. Luk det godt til, evt. med en elastik. Lad det stå og dræne i køleskabet 24-48 timer.
Smør labneh ud på en tallerken, hæld olivenolie over og drys med za’atar og hakket persille.
Fladbrød:
Smuldr gær i lunt vand og rør det ud heri.
Tilsæt salt, sukker og olivenolie – rør det sammen.
Sigt mel i og ælt det sammen til du har en blank, ensartet dej.
Læg dejen tilbage i skålen med et viskestykke over, og lad det hæve ved stuetemperatur 30-45 min.
Fordel herefter dejen ud i fire stykker og rul dem ud som et rundt, fladt brød med en kagerulle.
Varm pande op ved høj varme, og læg fladbrødet på. Vend det når det er tilberedt på den ene side.
Server straks med labneh.
Ingen kommentarer endnu