Honning-chili marineret laks med pak choi og sesam

Honning-chili marineret laks med stegt pak choi og sesam. Serveres med nudler eller ris.
Ingredienser
2 pers.
225 g. Laks
2 Pak choi
2 Fed hvidløg
1 spsk. Sesamolie
2 spsk. Rapsolie
1 tsk. Sesamfrø, hvide
1 tsk. Sesamfrø, sorte
Marinade:
2 spsk. Sød chilisauce
1/2 tsk. Kinesisk chiliolie (kan undlades, hvis man ikke er til spicy mad)
1/2 tsk. Sesamolie
1 tsk. Risvinseddike
2 spsk. Soya
1 1/2 spsk. Akaciehonning
1 tsk. Revet ingefær
Derudover:
Nudler eller ris
Fremgangsmåde
Rør alle ingredienser til marinaden sammen. Kom laksen i et fad med bagepapir og pensel stykkerne med marinade. Bag i ovnen ved 170 grader i ca. 10 minutter, eller til du kan stikke en kødnål let igennem.
Imens kommes resten af marinaden i en lille pande og koges ind til en “tyk” sauce. Hvidløg hakkes fint og steges på en anden pande i raps- og sesamolie ved middel varme. Bunden skæres af pak choi, som kommes på panden med hvidløg, og steges møre.
Anret pak choi i en skål, læg den bagte laks på og top med den resterende sauce. Drys med sesam.
Server med nudler eller ris.
Ingen kommentarer endnu