Stegt blomkål med tahindressing, granatæble og persille

Honning-chili marineret laks med pak choi og sesam

Honning-chili marineret laks med stegt pak choi og sesam. Serveres med nudler eller ris.

Ingredienser
2 pers.

225 g. Laks
2 Pak choi
2 Fed hvidløg
1 spsk. Sesamolie
2 spsk. Rapsolie
1 tsk. Sesamfrø, hvide
1 tsk. Sesamfrø, sorte

Marinade:
2 spsk. Sød chilisauce
1/2 tsk. Kinesisk chiliolie (kan undlades, hvis man ikke er til spicy mad)
1/2 tsk. Sesamolie
1 tsk. Risvinseddike
2 spsk. Soya
1 1/2 spsk. Akaciehonning
1 tsk. Revet ingefær

Derudover:
Nudler eller ris

Fremgangsmåde
Rør alle ingredienser til marinaden sammen. Kom laksen i et fad med bagepapir og pensel stykkerne med marinade. Bag i ovnen ved 170 grader i ca. 10 minutter, eller til du kan stikke en kødnål let igennem.
Imens kommes resten af marinaden i en lille pande og koges ind til en “tyk” sauce. Hvidløg hakkes fint og steges på en anden pande i raps- og sesamolie ved middel varme. Bunden skæres af pak choi, som kommes på panden med hvidløg, og steges møre.
Anret pak choi i en skål, læg den bagte laks på og top med den resterende sauce. Drys med sesam.
Server med nudler eller ris.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegt blomkål med tahindressing, granatæble og persille