Wontons i chilisauce
Wontons med gris, kalv og grøntsager i chilisauce med sesam og forårsløg.
Ingredienser
ca. 40 stk.
En pakke wontondej
200 g. Hakket gris og kalv
25 g. Gulerod
2 Forårsløg
1/2 Rød chili
2 Fed hvidløg, revet
1 tsk. Ingefær, revet
1 spsk. Soya
1 tsk. Fishsauce
1 tsk. Riseddike
1 tsk. Sesamolie
1 Grøntsagsboullionterning til kogning
2 Forårsløg
Chilisauce:
3 spsk. Kinesisk chiliolie
3 spsk. Soya
1 spsk. Sesamolie
2 tsk. Sukker
1 Fed hvidløg
1 spsk. Sesamfrø
3 spsk. Kogevand
Fremgangsmåde
Wontons:
Skær gulerod i brunoise. Hak forårsløg og chili fint. Riv hvidløg og ingefær. Bland med det hakkede kød, soya, fishsauce, riseddike og sesamolie. Lad det hvile på køl i mindst 1/2 time.
Imens laves chilisaucen.
Herefter foldes wontons. Der lægges en teske fyld i midten af et stykke dej. Dyp en finger i vand og kør den langs kanterne af dejen. Fold på midten og fold herefter de to øverste hjørner mod hinanden og luk igen ved hjælp af lidt vand.
Foldeprocessen er svær at beskrive ordenligt på skrift, så find evt. en video på youtube.
Kog dine wontons i grøntsagsbouillon i ca. 4 minutter. Hæld chilisauce på og top med finthakket forårsløg.
Chilisauce:
Rør alle ingredienserne godt sammen og tilsæt lidt af kogevandet fra wontons.
Ingen kommentarer endnu