Stegt spidskål med parmesan og ristede hasselnødder

Wontons i chilisauce

Wontons med gris, kalv og grøntsager i chilisauce med sesam og forårsløg.

Ingredienser
ca. 40 stk.

En pakke wontondej
200 g. Hakket gris og kalv
25 g. Gulerod
2 Forårsløg
1/2 Rød chili
2 Fed hvidløg, revet
1 tsk. Ingefær, revet
1 spsk. Soya
1 tsk. Fishsauce
1 tsk. Riseddike
1 tsk. Sesamolie

1 Grøntsagsboullionterning til kogning
2 Forårsløg

Chilisauce:
3 spsk. Kinesisk chiliolie
3 spsk. Soya
1 spsk. Sesamolie
2 tsk. Sukker
1 Fed hvidløg
1 spsk. Sesamfrø
3 spsk. Kogevand

Fremgangsmåde
Wontons:
Skær gulerod i brunoise. Hak forårsløg og chili fint. Riv hvidløg og ingefær. Bland med det hakkede kød, soya, fishsauce, riseddike og sesamolie. Lad det hvile på køl i mindst 1/2 time.
Imens laves chilisaucen.
Herefter foldes wontons. Der lægges en teske fyld i midten af et stykke dej. Dyp en finger i vand og kør den langs kanterne af dejen. Fold på midten og fold herefter de to øverste hjørner mod hinanden og luk igen ved hjælp af lidt vand.
Foldeprocessen er svær at beskrive ordenligt på skrift, så find evt. en video på youtube.
Kog dine wontons i grøntsagsbouillon i ca. 4 minutter. Hæld chilisauce på og top med finthakket forårsløg.

Chilisauce:
Rør alle ingredienserne godt sammen og tilsæt lidt af kogevandet fra wontons.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegt spidskål med parmesan og ristede hasselnødder