Banankage med kaffefrosting

Gyoza med gris og grønt

Goyza er en kinesisk dumpling og kan laves med forskellige slags fyld. Mine er med svinekød og finthakkede grøntsager, og kan bruges som en forret eller spises sammen med andre små retter som en hovedret.


Ingredienser

1/2 Pakke gyoza dej
200 g. Hakket svinekød
35 g. Spidskål, finthakket
30 g. Gulerod, finthakket
30 g. Forårsløg, finthakket
1 Æg
1 Fed hvidløg, finthakket
1/2 Rød chili, finthakket
1 tsk. Fintrevet ingefær
1 spsk. Soya
1 tsk. Østerssauce
1 tsk. Fishsauce
1 tsk. Sesamolie
1 tsk. Riseddike
Salt og friskkværnet peber

Derudover:
Olie til stegning
Lidt under en dl. vand til en stegning (de skal steges over 2 eller 3 omgange)
Lidt fintsnittet forårsløg til pynt

Fremgangsmåde
Kom kød, æg og finthakkede de grøntsager i en skål og bland det godt. Spidskål kan med fordel blandes med lidt salt og lægges en skål inden det blandes med de resterende ingredienser, for at trække væske ud.
Læg et stykke gyoza-dej i din hånd og læg en lille spiseske af fyld i midten. Kom lidt vand på dine fingre, dup det langs kanten på dejen og fold din gyoza. Hvis du ikke har prøvet at folde før kan du finde en masse tutorials på youtube. Læg din gyoza på et stykke bagepapir og fold de resterende.

Varm en pande op og kom lidt olie på. Steg dine gyozaer på bunden. Når de har fået farve tilsættes vand. Sæt låg på og lad dem stå og dampe i nogle minutter til vandet er fordampet.
Jeg vil anbefale af servere dem med ponzu.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banankage med kaffefrosting