Puffet rispapir med rejer, asparges og citronmayo

Ærtesuppe med stegte kammuslinger

Hvis du er lige så vild med kammuslinger og ærter som jeg, er dette den helt perfekte forret!
Lun ærtesuppe med stegte kammuslinger, friskbælgede ærter, ristede hasselnødder og urter – det smager vidunderligt.

Ingredienser
2 pers.

Ærtesuppe:
300 g. Frosne ærter
1 Lille løg
1 Lille fed hvidløg
3 dl. Grøntsagsfond eller boullion
1 1/2 spsk. Citronsaft
0,5 dl. Fløde
Salt og peber

6 Kammuslinger
10 g. Hasselnødder
15 g. Friskbælgede ærter
Dild
Kørvel
Smør til stegning

Fremgangsmåde
Kom hasselnødder på en varm pande og hold panden i bevægelse, så de ikke brænder på. Kom dem i et viskestykke og gnid hinderne af. Hak herefter hasselnødderne.

Løg og hvidløg hakkes fint, og sauteres ved middel varme til de er klare.
Kom ærter og grøntsagsfond i gryden, og lad det simre i ca. 10 minutter.
Kom det i en blender, tilsæt fløde og citron, og smag til med salt og peber. Kom det evt. i en kasserolle og lad det stå og holde sig lunt imens du steger kammuslinger.

Fjern lukkemusklen på kammuslingerne, hvis det ikke er gjort hos fiskehandleren. Drys dem med lidt salt.
Steg kammuslingerne ved høj varme i lidt olie. Skru ned og tilsæt rigeligt smør. Vend kammuslingerne og hæld det smeltede smør over dem. (Steges ca. 1 minut på hver side)
Dryp dem af på køkkenrulle eller viskestykke.

Fordel ærtesuppen i to tallerkner. Anret kammuslingerne i midten og fordel friskbælgede ærter, ristede hasselnødder, dild og kørvel rundt om.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Puffet rispapir med rejer, asparges og citronmayo