Chiagrød med æblekompot, karamel og mandler
Jeg har aldrig været særlig vild med grød, men denne chiagrød med æblekompot, karamel og hakkede mandler er som at spise dessert til morgenmad – og hvem har ikke lyst til det? Perfekt morgenmad til de kolde, mørke efterårsdage.
Ingredienser
2 personer
Chiagrød:
3 spsk. Chiafrø
2 dl. Mælk
1 1/5 dl. Vaniljeyoghurt
Æblekompot:
Ca. 150 g. Æble (uden skræl og kernehus)
2 spsk. Sukker
1 spsk. Citronsaft
0,75 dl. Vand
1/2 Vaniljestang
En knivspids kanel
En knivspids kardemomme
Derudover:
3 spsk. Karamel af dulce de leche
30 g. Hakkede mandler
Rød skovsyre
Fremgangsmåde
Chiagrød:
Rør chiafrø og mælk sammen. Sæt det i køleskabet og rør løbende i det den første time, så chiafrøene ikke falder til bunden. Lad det stå over natten. Næste morgen er grøden klar og skal blot røres med vaniljeyoghurt.
Æblekompot:
Skræl æblerne og skær dem i tern. Put æbleternene i en gryde med de øvrige ingredienser og lad det koge sammen til en kompot. Det er en smagssag hvor grov den skal være. Husk desuden at lade vaniljestangen koge med efter du har skrabet kornene ud.
Anret chiagrød med æblekompot, karamel, hakkede mandler og rødskovsyre.
Ingen kommentarer endnu