Dulce de leche – karamel af kondenseret mælk
Dulce de leche er en lækker blød karamel lavet af kondenseret mælk. Nemmere bliver det ikke at lave sin egen karamel. Jeg bruger det ofte i kager og desserter.
Ingredienser
1 Dåse kondenseret mælk
Fremgangsmåde
Læg dåsen i en gryde og fyld den med vand, så dåsen er dækket. Lad vandet nå kogepunktet, og lad det herefter stå ved middel-høj varme i tre timer. Sørg for at dåsen hele tiden er dækket med vand – så hæld evt. ekstra vand i undervejs.
Når dåsen har kogt i 3 timer, skal den køle af inden du åbner den. Når du åbner for dåsen er den kondenserede mælk nu forvandlet til en lækker, blød karamel, som kan bruges i kage, dessert, grød osv.
Hej
Kan man lave den om aftenen og så bruge den i en kage man laver dagen efter?
På forhånd tak og svar 😊