Ramsløgspesto

Dulce de leche – karamel af kondenseret mælk

Dulce de leche er en lækker blød karamel lavet af kondenseret mælk. Nemmere bliver det ikke at lave sin egen karamel. Jeg bruger det ofte i kager og desserter.

Ingredienser
1 Dåse kondenseret mælk

Fremgangsmåde
Læg dåsen i en gryde og fyld den med vand, så dåsen er dækket. Lad vandet nå kogepunktet, og lad det herefter stå ved middel-høj varme i tre timer. Sørg for at dåsen hele tiden er dækket med vand – så hæld evt. ekstra vand i undervejs.
Når dåsen har kogt i 3 timer, skal den køle af inden du åbner den. Når du åbner for dåsen er den kondenserede mælk nu forvandlet til en lækker, blød karamel, som kan bruges i kage, dessert, grød osv.

2 kommentarer

  • Leni

    Hej

    Kan man lave den om aftenen og så bruge den i en kage man laver dagen efter?

    På forhånd tak og svar 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michelle

      Ja, det kan du sagtnes – det gør jeg ofte selv 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ramsløgspesto