Fattoush med surdejsbrød

Chiagrød med æblekompot, karamel og mandler

Jeg har aldrig været særlig vild med grød, men denne chiagrød med æblekompot, karamel og hakkede mandler er som at spise dessert til morgenmad – og hvem har ikke lyst til det? Perfekt morgenmad til de kolde, mørke efterårsdage.

Ingredienser
2 personer

Chiagrød:
3 spsk. Chiafrø
2 dl. Mælk
1 1/5 dl. Vaniljeyoghurt

Æblekompot:
Ca. 150 g. Æble (uden skræl og kernehus)
2 spsk. Sukker
1 spsk. Citronsaft
0,75 dl. Vand
1/2 Vaniljestang
En knivspids kanel
En knivspids kardemomme

Derudover:
3 spsk. Karamel af  dulce de leche
30 g. Hakkede mandler
Rød skovsyre

Fremgangsmåde

Chiagrød:
Rør chiafrø og mælk sammen. Sæt det i køleskabet og rør løbende i det den første time, så chiafrøene ikke falder til bunden. Lad det stå over natten. Næste morgen er grøden klar og skal blot røres med vaniljeyoghurt.

Æblekompot:
Skræl æblerne og skær dem i tern. Put æbleternene i en gryde med de øvrige ingredienser og lad det koge sammen til en kompot. Det er en smagssag hvor grov den skal være. Husk desuden at lade vaniljestangen koge med efter du har skrabet kornene ud.

Anret chiagrød med æblekompot, karamel, hakkede mandler og rødskovsyre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fattoush med surdejsbrød