Spidskålswraps med spicy kødboller og urtedressing

No bake tærte med karamel og chokoladeganacheDa jeg havde købt denne nye tærteform, skulle jeg selvfølgelig prøve den af, og lavede denne lette ‘no bake’ tærte, som endte med at blive rigtig god.
Jeg må være ærlig og sige, at jeg ikke selv er den helt store chokoladeelsker, men det har jeg heldigvis en kæreste og veninder der er, og de var vilde med den. Så hvis du også er vild med chokolade, så er det bare i gang 🙂

Ingredienser

Bund:
190 g. Digestive kiks
45 g. Hasselnødder
80 g. Smør
1 tsk. Vaniljepulver

Karamel: 1 dåse kondenseret mælk (kogt)

Ganache:
1 dl. piskefløde
300 g. mælechokolade

Pynt:
Karamel
Sukkerperler
Hasselnødder
Guldstøv
Spiselige blomster

Form: 35×11 cm.

Fremgangsmåde

Start med at lave karamellen. Det er utrolig nemt, men tager nogle timer, så start i god tid eller forbered den dagen inden. Læg dåsen med kondenseret mælk i en gryde, så den er dækket godt af vand. Det er vigtigt, at den af dækket af vand under hele processen, så hold øje, og tilføj mere vand undervejs, hvis det er nødvendigt.
Få vandet til at koge, og skru herefter ned, så det blot simre. Lad den koge i 3 timer, lad den køle af 1 time. Og voilà, så har du en karamel.

Blend hasselnødder og kiks i en minihakker, til det er helt fint. Tilsæt vaniljepulver og blend igen.
Smelt smørret ved svag varme, lad det køle af og bland det sammen med kiksemassen.
Hæld kiksemassen op i en lang tærteform. Min er 35×11 cm. og har løs bund. Pres kiksemassen ud i tærteformen og op ad kanterne. Sæt den på køl imens ganache.

Hak chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet under omrøring. Tag den af varmen, tilføj chokoladen, og rør til du har en ensartet masse.

Nu skal kagen samles. Jeg gemte ca. 1/3 af karamellen til pynt. Den resterende karamel fordeles ovenpå kiksemassen, og ganachen hældes over karamellen. Sæt kagen på køl (eller frost, hvis du er lige så utålmodig som mig).

Nu skal vi til det sjove, nemlig pynten. Karamellen som jeg gemte, fyldte jeg på en sprøjtepose, som jeg klippede et meget lille hul i, og lavede halvcirkler med på kagen. Hefter pyntede jeg med sukkerkugler og halve hasselnødder, som jeg havde vendt i guldstøv. Og til sidst nogle spiselige blomster.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spidskålswraps med spicy kødboller og urtedressing