Nøddemarengs med æblekompot, karamel og vaniljeskum
Den skønneste efterårskage med nøddemarengsbunde, æblekompot, karamel og vaniljeskum. Klassiske smage, som de fleste kan lide og så er den nem at lave.
Ingredienser
Nøddemarengsbunde:
4 Æggehvider (ca. 130 g.)
130 g. Sukker
100 g. Hasselnødder
100 g. Mandler
Æblekompot:
Ca. 300 g. Æble (uden skræl og kernehus)
3 spsk. Sukker
1 spsk. Citronsaft
1/2 dl. Vand
1 Vaniljestang
En knivspids kanel
En knivspids kardemomme
Vaniljeskum:
4 dl. Fløde
1 Vaniljestang
1 tsk. Sukker
3 Spsk. Skyr/creme fraiche
Karamel:
1/3 dåse dulce de leche
Fremgangsmåde
Nøddemarengsbunde:
Pisk æggehviderne lyse og luftige, og tilsæt herefter sukker lidt ad gangen og pisk videre til du har en sej marengs. Nødderne blendes fint i en minihakker og vendes forsigtigt sammen med marengsmassen. Fyld på sprøjtepose og lav to bunde i samme størrelse (tegn evt. rundt om en tallerken på bagepapiret, så du har noget at gå ud fra).
Bag ved 100 grader i mindst 1 1/2 afhængigt af ovn.
Æblekompot:
Skræl æblerne og skær dem i tern. Put æbleternene i en gryde med de øvrige ingredienser og lad det koge sammen til en kompot. Det er en smagssag hvor grov den skal være. Og husk for guds skyld at lade vaniljestangen koge med efter du har skrabet kornene ud.
Vaniljecreme:
Pisk fløde, vanilje og sukker til en fast skum og vend herefter skyr i. Fyld på sprøjtepose med rundt tylle.
Karamel:
1/3 dåse dulce de leche fyldes på sprøjtepose.
Læg den ene bund på et fad/tallerken og fordel din æblekompot på bunden. Ovenpå æblekompot sprøjtes karamel ud i en spiral. Sprøjt ‘dutter’ af vaniljeskum på hele bunden. Start med den yderste kant. Læg den anden bund ovenpå og sprøjt igen ‘dutter’ på. Pynt med skovsyre og guldflager.
Ingen kommentarer endnu