Asiatisk salat med rød spidskål og marineret svinemørbrad

Jeg er vild med asiatisk mad, og eksperimenterer ofte i dette køkken. Denne gang kom der denne salat med rød spidskål og marineret svinemørbrad ud af det. Den blev vild lækker og skal helt sikkert laves igen snart!
Jeg valgte at marinere kålen, da jeg synes, at kål nemt kan blive tørt at spise uden en form for marinade. Den syrlige marinade spiller perfekt sammen med den karamelliserede svinemørbrad.
Ingredienser
2 pers.
1/2 Rød spidskål
6 Asparges
100 g. Edamamebønner
1 Gulerod
1-2 Stænger forårsløg
Alm. Sesamfrø
Sorte sesamfrø
Marinade til kål:
3 Spsk. Hvidvinseddike
1 Spsk. Akaciehonning
Saft fra 1/2 Lime
Salt og peber
300 g. Svinemørbrad (pudset)
Mariande til svinemørbrad:
4 Spsk. Soya
1 spsk. Sesamolie
7 Spsk. Akaciehonning
1 Tsk. Fishsauce
1/2 Rød chili
4 Fed hvidløg
1 Tsk. Revet ingefær
Saft fra 1/2 lime
Fremgangsmåde
Puds din svinemørbrad og skær den i mundrette stykker. Lav marinaden hertil og lad det ligge deri mindst 2 timer. (Gerne længere!)
Snit rød spidskål fint og vend det i marinaden hertil. Imens snittes de resterene grøntsager. Aspargesene blancherer jeg inden de skæres i stykker.
De lyse sesamfrø ristes på panden.
Grøntsagerne vendes sammen med den marinerede kål og anrettes i en skål.
Stykker af svinemørbrad steges på panden til alt væsken er fordampet og kødet er godt karamelliseret. Herefter lægges den ovenpå grøntsagerne og drysses med sorte og ristede sesamfrø.
Ingen kommentarer endnu