Salat med bagt laks, æble, fennikel og kapers

Kokospavlova med passionsfrugtcurd og mango

Jeg har lavet en eksotisk fortolkning af min yndlingskage, pavlova. Denne udgave er med kokosmarengs, vaniljeskum, passionsfrugtcurd og frisk mango, og smager af sol og sommer!


Ingredienser

Kokosmarengs:
4 Æggehvider (ca. 130 g.)
200 g. Sukker
1 tsk. Eddike
1 tsk. Marizena
50 g. Kokosmel
Et nip salt

Passionsfrugtcurd:
8 Passionsfrugter
1 Æg + 2 blommer
100 g. Sukker
50 g. Smør

Vaniljeskum:
3 dl. Fløde
½ vaniljestang

Pynt:
Kugler af 1 mango
2 Passionsfrugter skåret i både
Spiselige blomster


Fremgangsmåde

Kokosmarengs:
Pisk æggehvider og salt luftigt og skummende. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk det til en sej marengs.
Tilsæt eddike og pisk det ind i massen. Sigt marizena i og vend det forsigtigt rundt i massen. Til sidst vendes kokosmel forsigtigt i. Tegn evt. en cirkel på et stykke bagepapir og fordel din kokosmarengs herpå. Lav en lille fordybning i toppen til vaniljeskum og passionsfrugtcurd. Bag ved 120 grader i ca. 1 time og 45 min. Lad den herefter stå i ovnen og køle af.

Passionsfrugtcurd:
Skrab kødet ud af passionfrugterne og si kernerne fra, så du kun har saft og kød tilbage.
Pisk æg, sukker og passionsfrugtsaft sammen i en gryde ved middelhøj varme. Skru ikke for højt op for varmen, da æggene vil blive grynede. Pisk i ca. 5 minutter og tilsæt smør. Pisk til det begynder at tykne og får en lækker, cremet konsistens. Det tager noget tid, så vær toldmodig. Hæld den gennem en sigte og fyld det herefter på sprøjtepose, og sæt på køl.

Vaniljeskum:
Skrab vaniljekorn ud i lidt sukker og pisk det sammen med fløde til en let skum.

Kokosmarengs fyldes med vaniljeskum og passionsfrugtcurd. Lav kugler af mango og fordel dem herpå sammen med både af passionsfrugt og spiselige blomster.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med bagt laks, æble, fennikel og kapers