Blodappelsin med fennikel og pistacie

Kammusling med glaskål, kærnemælk og urter

Rimmet kammusling med syltet glaskål, karse, salt tuille og kærnemælkssauce skilt med dildolie.

Ingredienser
2 pers.

4 Kammuslinger
2 spsk. Sukker
2 spsk. Fint salt

Dildolie:
2 dl. Smagsneutral olie
1 Stort bundt dild

Syltet glaskål:
1/2 Glaskål
1 dl. Sukker
1 dl. Eddike
1 dl. Vand

Tuille:
35 g. Æggehvide
45 g. Blødt smør
30 g. Hvedemel
1/2 tsk. Salt
Grøn pastafarve

Kærnemælkssauce:
0,5 dl. Kærnemælk
1/4 tsk. Sukker
Salt og peber

Derudover:
1/4 Bakke karse

Fremgangsmåde
Dildolie:
Blend olie med dild på høj hastighedi 5-10 minutter.
Sigt den grønne olie gennem en suppesi eller et klæde og lad den køle af. Kom den i en sprøjtepose og hæng den op, så vand og urenheder falder til bunds. Jeg vil anbefale at lade den hænge over natten. Dagen efter klipper du hul i sprøjteposen og lukker urenhederne ud, og gemmer den grønne, klare olie.

Syltet glaskål:
Kom sukker, eddike og vand i en kasserolle og bring det i kog til sukkeret er opløst. Sæt det herefter på køl, og lad det blive helt koldt.
Skær glaskål tyndt på et mandolinjern. Udstik i små oblater med en udstikker på 5 cm. i diameter. Læg dem i den kolde syltelage, og lad det trække natten over.

Tuille:
Rør alle ingredienser sammen. Smør dejen ud på en silikonemåtte og bag ved 160 grader i 5 minutter, og tag dem forsigtigt ud af formen med en pincet, med det samme. Lad dem køle af.

Rimmet kammusling:
Bland salt og sukker. Drys lidt i bunden af en bøtte og læg kammuslingerne i. Drys ligeledes salt/sukker ovenpå og lad dem stå i ca. 45 minutter inden de skæres i skiver. Husk at fjerne lukkemusklen, hvis fiskehandleren ikke har gjort det. Jeg skærer 4 skiver på en kammusling, så der er 6 skiver til hver.

Læg skiftevis skiver af kammusling og glaskål i en cirkel på en tallerken. Læg lidt karse på hvert stykke glaskål.
Læg den grønne tuille ovenpå.
Rør sukker ud i kærnemælk og smag til med salt og peber. Kom det i en lille kasserolle, hæld dildolie i og vend den forsigtigt sammen. Saucen hældes i midten af cirklen med kammusling og glaskål.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blodappelsin med fennikel og pistacie