Friske forårsruller med and, papaya og gomadressing

Julemazarin med kirsebærmousse

Mazarinbund med varme julekrydderier, kirsebærmousse og kirsebærkompot.

Ingredienser
Mazarin:
100 g. Smør
100 g. Sukker
100 g. Marcipan
35 g. Hvedemel
2 Æg
1 tsk. Kanel
1 tsk. Kardemomme
1/2 tsk. Stødt ingefær
1/2 tsk. Vaniljesukker
1 knsp. Nellike

Kirsebærkompot:
150 g. Kirsebær (jeg bruger frosne)
3 spsk. Sukker
1/2 Vaniljestang

50 g. Kirsebær der vendes i kompotten

Kirsebærmousse:
250 g. Kirsebær (jeg bruger frosne)
2,5 dl. Fløde
3,5 Æggeblommer (pasteuriserede)
70 g. Vand
70 g. Sukker
4 Blade husblas
Evt. citronsaft til tilsmagning

Derudover:
Rosenblade
Små nelliker
Sukkerperler
Sølvflager

Fremgangsmåde
Mazarin:
Sukker piskes med smør til det er lyst og luftigt. Riv marcipan fint og pisk med.
Kom halvdelen af melet i. Pisk herefter et æg i ad gangen. Tilsæt det sidste mel samt krydderier, og pisk i massen.
Kom i en silikoneform (18 cm.) og bag ved 175 grader i ca. 30 minutter. Lad den herefter køle af inden den befries fra formen.

Kirsebærkompot:
Kom 150 g. kisebær, sukker og vaniljestang i en kasserolle og kog op til væsken fordamper. Blend til en ensartet kompot og vend de resterende hele kirsebær i. Lad kompotten køle af og smør den herefter ud på mazarinbunden.
Placer kagen i en silikoneform på 20 cm.

Kirsebærmousse:
Kog al væske ud af kirsebærene og blend det til en glat puré (så glat som det er muligt). Sæt puréen på køl til den skal bruges. Det er vigtigt den er kølet af inden den vendes i moussen.
Udblød husblas. Kog vand og sukker til en let sirup, og smelt husblas heri. Imens piskes æggeblommer. Hæld den varme sirup i æggeblommerne imens der piskes hurtigt. Vend kirsebærpuré sammen med æggemassen.
Pisk fløde til en let skum og vend det sammen med æg/kirsebær. Hæld moussen over bunden med kirsebærkompot og sæt på frost natten over.

Tryk kagen ud af silikoneformen og pynt langs kanten med spiselige blomster, sukkerperler og sølvflager.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Friske forårsruller med and, papaya og gomadressing