Stegte kammuslinger mee blomkål og hasselnødder

Choux au craquelin med solbær og hvid chokoladecreme


Choux au craquelin med syrlig solbærkompot og hvid chokoladecreme med vanilje.

Ingredienser
Ca. 10 stk.

Vandbakkelser:
1 dl. Vand
1 dl. Sødmælk
100 g. Smør
100 g. Mel
3 Æg
1 tsk. Sukker
1 knsp. Salt

*Obs opskriften på vandbakkelser og kiks giver ca. 25 stk, men jeg plejer at fryse de overskydende vandbakkelser og kiks ned, og så har man til næste omgang, da det er besværligt at lave opskriften i mindre skala.

Kiks:
100 g. Smør
100 g. Rørsukker
100 g. Mel

Solbærkompot:
250 g. Solbær
85 g. Sukker
0,25 dl. Vand

Hvid chokoladecreme:
100 g. Hvid chokolade
2,5 dl. Fløde
2 Blade husblas
1 Vaniljestang

Derudover:
Lilla biblomme blomster
Sprøjteposer
Rund tylle
Takket tylle

Fremgangsmåde
Vandbakkelser:
Kog vand, smør, sukker og salt op i en gryde, og tag gryden af blusset. Sigt hvedemelet heri og rør rundt, til dejen er ensartet og slipper gryden.
 Sæt gryden tilbage på blusset, og rist dejen af.
Kom dejen i en anden skål og lad den køle af.
Pisk æggene let sammen, og kom dem i dejen lidt ad gangen, imens der piskes hurtigt. Rør dejen ensartet, og kom den i en sprøjtepose med rund tylle. Sprøjt små kugler (ca. 3 cm. i diameter) ud på en bageplade med bagepapir.

Kiks:
Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet masse. Kom dejen mellem to stykker bagepapir og rul det ud i et tyndt lang. Sæt på køl til kiksen har sat sig.
Udstik herefter små kiks med en udstikker på 4 cm i diameter, og placer dem på toppen af vandbakkelserne. Bag i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter, eller til de er gyldne.
Lad dem køle af inden der kommes fyld i.

Solbærkompot:
Kom solbær, sukker og vand i en kasserolle og lad det koge sammen til en kompot. Køl det ned og kom på sprøjtepose.

Hvid chokoladecreme:
Udblød husblas. Hak hvid chokolade fint og kom til i en skål. Flæk vaniljestangen og skab kornene ud, og kom dem i en kasserolle med fløde. Varm fløden op til lige under kogepunktet og smelt husblas heri. Hæld det over chokoladen og lad det stå et minut, inden der røres i midten med en dejskraber til det samler sig til en ensartet masse.
Lad det sætte sig på køl. Det tager nogle timer (jeg plejer at lave det dagen inden). Herefter piskes det til en luftig creme og kommes på sprøjtepose.

Lav et lille hul i bunden af dine vandbakkelser. Sprøjt først en lille smule hvid chokoladecreme i og fyld den herefter med solbærkompot.
Ovenpå sprøjtes hvid chokoladecreme op i en cirkel og midten fyldes med solbærkompot. Pynt med biblomme blomster.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegte kammuslinger mee blomkål og hasselnødder