Salat med jordbær, ærter og asparges

Hvide asparges med ramsløgssauce

Smørpocherede hvide asparges med stykker af grønne asparges, urter og syrener – serveret med en ramsløgssauce.

Ingredienser
2 pers.

4 Hvide asparges
1 Grøn asparges
Tallerkensmækkere
Dild
Syrener

100 g. Smør til pochering

Ramsløgssauce:
1 Æg
2 Æggeblommer
250 g. Smør
250 ml. Hønsefond (kan erstattes med fiske eller grøntsagsfond)
2 spsk. Creme fraiche
En stor håndfuld ramsløg
Citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde
De hvide asparges skrælles (hovedet må ikke skrælles) og bunden skæres af.
Kog dem i letsaltet vand med smør i 2-4 minutter – afhængigt af størrelsen på dem.
Dryp dem af og del dem på midten. Anret på en tallerken.
Imens blancheres den grønne asparges i ca. 1 minut, som kommes i isvand. Skær den grønne asparges i tynde skiver og læg på de halve, hvide asparges sammen med dild, tallerkensmækkere og syrener.
Server med ramsløgssauce.

Ramsløgssauce:
Kog smør og hønsefond op.
Imens stavblendes blendes æg, æggeblommer og creme fraiche, og smør/fond hældes i løbende imens der fortsat piskes.
Kom det hele i en blender med ramsløg og blend det godt. Sigt saucen gennem en fin sigte/etamine og lun den herefter forsigtigt op.
Når saucen skal serveres skummes den op med en stavblender.
*Obs* opskriften er til mere end to kuverter, men er svær at lave i mindre mål. Så skal du servere for 6 personer, vil der være nok i denne opskrift.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med jordbær, ærter og asparges