Hvide asparges med ramsløgssauce
Smørpocherede hvide asparges med stykker af grønne asparges, urter og syrener – serveret med en ramsløgssauce.
Ingredienser
2 pers.
4 Hvide asparges
1 Grøn asparges
Tallerkensmækkere
Dild
Syrener
100 g. Smør til pochering
Ramsløgssauce:
1 Æg
2 Æggeblommer
250 g. Smør
250 ml. Hønsefond (kan erstattes med fiske eller grøntsagsfond)
2 spsk. Creme fraiche
En stor håndfuld ramsløg
Citronsaft
Salt og peber
Fremgangsmåde
De hvide asparges skrælles (hovedet må ikke skrælles) og bunden skæres af.
Kog dem i letsaltet vand med smør i 2-4 minutter – afhængigt af størrelsen på dem.
Dryp dem af og del dem på midten. Anret på en tallerken.
Imens blancheres den grønne asparges i ca. 1 minut, som kommes i isvand. Skær den grønne asparges i tynde skiver og læg på de halve, hvide asparges sammen med dild, tallerkensmækkere og syrener.
Server med ramsløgssauce.
Ramsløgssauce:
Kog smør og hønsefond op.
Imens stavblendes blendes æg, æggeblommer og creme fraiche, og smør/fond hældes i løbende imens der fortsat piskes.
Kom det hele i en blender med ramsløg og blend det godt. Sigt saucen gennem en fin sigte/etamine og lun den herefter forsigtigt op.
Når saucen skal serveres skummes den op med en stavblender.
*Obs* opskriften er til mere end to kuverter, men er svær at lave i mindre mål. Så skal du servere for 6 personer, vil der være nok i denne opskrift.
Ingen kommentarer endnu