Ceviche med kammusling, passionsfrugt og urter

Asparges med hollandaise, ørredrogn og urter

Den skønneste forårsret med smørpocherede grønne asparges, skvalderkål, dild og ramsløgsblomster – serveret med hollandaise med ørredrogn og purløg.

Ingredienser
2 pers.

8 Grønne asparges
10 Skvalderkål
1 Kvist dild
10 Ramsløgsblomster

Hollandaise:
2 Æggeblommer
200 g. Smør
1 spsk. Citronsaft
10 ml. Vand
Salt og hvid peber

20 g. Ørredrogn
Purløg

Derudover:
50 g. Smør til kogevandet

Fremgangsmåde
Start med at gøre urterne klar. Pluk dem og læg dem på et fugtigt stykke køkkenrulle i en bøtte og sæt dem på køl til de skal bruges.
Skær bunden af de grønne asparges og del dem herefter i 4 stykker på skrå. Kom smør i en lille gryde med vand. Når smørret er smeltet kommes asparges i og tilberedes 30-60 sekunder, afhængigt af tykkelsen. Dryp dem af på et stykke papir, drys med salt og anret dem i en cirkel på hver tallerken. Ovenpå lægges skvalderkål, dild og ramsløgsblomster.
Hæld den fyldte hollandaise i midten og server med det samme.

Hollandaise:
Smelt smør ved svag varme. Det klarede smør gemmes til saucen, og vallen kasseres.
Citronsaft, vand og hvid peber reduceres til ca. halvdelen og afkøles let. Essensen legeres med æggeblommer til en cremet konsistens. Smørret tilsættes og emulgeres, lidt efter lidt under piskning.
Saucen smages til med salt, peber og citronsaft.
Hak purløg fint. Vend purløg og ørredrogn forsigtigt i saucen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ceviche med kammusling, passionsfrugt og urter