Fuglereder med passionsfrugt curd og vaniljeskum
Årets påskekage blev små fuglereder af marengs med frisk og syrlig passionsfrugt curd og en lækker blød vaniljeskum med hakkede pistacienødder og selvfølgelig et påskeæg.
Ingredienser
ca. 6 stk.
Fuglereder:
100 g. Æggehvider (stuetemperatur)
100 g. Sukker
70 g. Flormelis
Passionsfrugt curd:
8 Passionsfrugter
1 Æg + 2 blommer
100 g. Sukker
50 g. Smør
Vaniljeskum:
3 dl. Fløde
1/2 Vaniljestang
1/2 tsk. Sukker
Pynt:
1 spsk. Hakkede konditor pistacie
6 Små påskeæg
Spiselige blomster
Fremgangsmåde
Fuglereder:
Pisk æggehviderne luftige, og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk til den er helt stiv, og vend derefter forsigtigt flormelis i, så du ikke slår luften ud.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Fyld din marengs på en sprøjtepose med tylle, og sprøjt små “reder” ud. Sørg for at den er dyb i midten, så der er plads til passionsfrugt curd og vaniljeskum.
Bag dem ved 100 grader i ca. 1 time og 15 min.
Passionsfrugt curd:
Skrab kødet ud af passionfrugterne og si kernerne fra, så du kun har saft tilbage.
Pisk æg, sukker og passionsfrugtsaft sammen i en gryde ved middelhøj varme. Skru ikke for højt op for varmen, da æggene vil blive grynede. Pisk i ca. 5 minutter og tilsæt smør. Pisk til det begynder at tykne og får en lækker, cremet konsistens. Det tager noget tid, så vær toldmodig.
Hæld den gennem en sigte og fyld det herefter på sprøjtepose eller glas, og sæt på køl.
Vaniljeskum:
Flæk vaniljestangen og del vaniljekornene med lidt sukker. Kom vaniljesukkeret i fløden.
Pisk fløden til den har en let, men fast konsistens.
Put den på sprøjtepose med stjernetylle.
Kom ca. 2 spsk. passionsfrugt curd i midten af fuglerederne.
Sprøjt vaniljeskum på, drys med hakket pistacie og pynt med påskeæg og spiselige blomster.
Ingen kommentarer endnu