Tærte med spinat og feta

Fattoush med surdejsbrød

Fattoush er en libanesisk brødsalat, som oprindeligt laves med stegt eller friteret fladbrød. I min version bruger jeg surdejsbrød, da jeg synes det er super lækkert, men du kan også bruge pitabrød eller den rest brød du netop har tilbage. Det er en rigtig god måde at undgå at smide sit brød ud på.
De ristede brødstykker smager fantastisk med de friske, syrlige grøntsager og krydderurter. Dette er klart en af mine yndlingssalter.

Ingredienser

150 g. Surdejsbrød
Olie til stegning (ca. 4 spsk.)

1 Agurk
250 g. Cherrytomater
1 Rødløg
2 Fed hvidløg
2 spsk. Mynte, hakket
En stor håndfuld bredbladet persille, hakket
Saft fra 1/2 citron
2 spsk. Olivenolie

Fremgangsmåde

Skær brødet ud i stykker og steg dem i olie på en pande til de er sprøde og gyldne. Tilsæt evt. mere olie undervejs.
Fjern midten fra agurken og skær den i stykker. Cherrytomater deles på midten og rødløg snittes. Hak mynte og persille, og vend det med grøntsagerne sammen med olivenolie, citronsaft og presset hvidløg. Vend til sidst brødet i og server straks, så brødet ikke bliver blødt af væske fra de øvrige ingredienser.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tærte med spinat og feta