Salat med asparges, friske ærter og radiser
Jeg elsker denne tid på året, hvor skønne grøntsager som asparges, friske ærter og radiser igen er at finde i butikkerne. Derfor har jeg lavet en lækker forårs salat med netop de grøntsager, på en bund af hjertesalat vendt i sennepsvinaigrette og toppet med karse.
Ingredienser
2 Små hoveder hjertesalat
70 g. Friskbælgede ærter
15 Grønne asparges
3-5 Radiser (Afhængigt af hvilken slags du bruger)
Karse
Tallerkensmækker
Vinaigrette:
4 spsk. Olivenolie
3 spsk. Hvidvinseddike/æbleeddike
2 tsk. Akaciehonning
1 ½ tsk. Grov sennep
Salt og peber
Fremgangsmåde
Bland ingredienserne til din vinaigrette. Snit hjertesalat og vend det i vinaigretten. Lad det stå på køl imens grøntsagerne forberedes.
Bælg dine ærter og riv radiser på mandolinjern (eller snit dem fint). Asparges snittes skråt i 3-4 stykker, afhængigt af størrelse, og blancheres.
Anret salaten med ærter, radiser og asparges. Top med lidt karse og tallerkensmækker.
Ingen kommentarer endnu