Asiatisk agurkesalat

Cheesecake med yuzu og sort sesam

Yuzu cheesecake med gelé, kiksebund med sort sesam og hvid chokoladecreme med vanilje.

Ingredienser
Bund:
200 g. Kiks (digestive)
100 g. Smør, smeltet
15 g. Sort sesam

Ostecreme med yuzu:
200 g. Philadelphia
65 g. Flormelis
10 spsk. Yuzusaft
3 Blade
2 dl. Fløde

Yuzu gelé:
75 g. Sukker
1/2 dl. Vand
3 1/2 Blade husblas
6 spsk. Yuzusaft
5 spsk. Citronsaft
Gul pastafarve

Hvid chokoladecreme med vanilje:
50 g. Hvid chokolade
1,25 dl. Fløde
1 Vaniljestang
1/2 Blas husblas

Derudover:
Spiselige blomster i forskellige farver

Fremgangsmåde
Kiksebund med sort sesam:
Blend kiksene i en minihakker. Imens smeltes smørret ved lav varme.
Kiks blandes det smeltede smør, sort sesam tilsættes og røres godt sammen til en ensartet masse.
Sæt bagepapir fast i bunden af en springform (min er 20 cm. i diameter), og beklæd siden med kageplast. Fordel herefter kiksemassen i bunden og tryk den fast med et glas.

Yuzu flødeostcreme:
Udblød husblas i koldt vand. Pisk flødeost, flormelis og halvdelen af yuzusaften sammen i en skål. Gem den anden halvdel af yuzusaften, og lun det ved lav varme i en kasserolle.
Smelt husblas i den varme yuzusaft. Lad det køle af og rør det i blandingen.
Pisk en let flødeskum, og vend det forsigtigt sammen med flødeostmassen.
Fyld det i springformen, bank den let i bordet nogle gange og glat det ud med en palette.
Sæt kagen på køl i nogle timer, inden du laver gelé. Gerne natten over.

Yuzu gelé:
Udblød husblas i koldt vand. Kog yuzu og citronsaft, vand og sukker op til sukkeret er smeltet, og tilsæt herefter lidt gul pastafarve og rør husblas ud heri.
Lad geléen køle af inden den hældes på kagen, men pas på, at den ikke når at sætte sig.

Hvid chokoladecreme:
Udblød husblas. Hak hvid chokolade fint og kom til i en skål. Flæk vaniljestangen og skab kornene ud, og kom dem i en kasserolle med fløde. Varm fløden op til lige under kogepunktet og smelt husblas heri. Hæld det over chokoladen og lad det stå et minut, inden der røres i midten med en dejskraber til det samler sig til en ensartet masse.
Lad det sætte sig på køl. Det tager nogle timer (jeg plejer at lave det dagen inden). Herefter piskes det til en luftig creme og kommes på sprøjtepose.
Klip et lille skråt hul og sprøjt en “slange” langs kanten af kagen.

Pynt den hvidechokoladecreme med vanilje med forskellig farvede balde af spiselige blomster.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asiatisk agurkesalat