Pasta med jomfruhummer, krydderurter og hvidvinssauce

Banankage med kokos og chokolade ganache

En dejlig svampet banankage med kokos og chokolade ganache.

Ingredienser

Banankage:
3 æg
225 g. Sukker
130 g. Hvedemel
50 g. Kokosmel
1/2 tsk. Vaniljesukker
1 tsk. Bagepulver
125 g. Smør (smeltet)
40 g. Mørk chokolade (hakket)
4 Modne bananer
En knivspids salt

Chokolade ganache:
300 g. Mørk chokolade
3 dl. Fløde

Kokos til pynt

Fremgangsmåde

Banankage:
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Bland de tørre ingredienser (udover kokos) sammen i en skål og sigt det i æggemassen. Vend herefter kokosmel i.
Smelt smør ved lav varme – lad det køle af og rør det herefter i.
Mos bananer og rør dem i blandingen.
Hak chokolade fint og vend det i. 
Kom i en springform på 20 cm, med bagepapir. Bag ved 175 grader i ca. 50 min.
Lad kagen køle af.
Beklæd herefter med kageplast.

Chokolade ganache:
Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag den herefter af varmen. Fløde hældes i en kasserolle og koges op.
Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig til en ensartet blank masse.
Hæld det over banankagen og drys med kokosmel.
Sæt herefter på køl til den har sat sig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med jomfruhummer, krydderurter og hvidvinssauce